Vláda na návrh ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely jmenovala nového člena Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Jiřího Šuchmana a rozhodla se s účinností od 1. února 2023 jmenovat nového předsedu Rady Českého telekomunikačního úřadu Marka Eberta.
Lukáš Hošek (36 let) nastoupil v roce 2012 do společnosti Peugeot Česká republika na pozici fleetového manažera. Za deset let se vypracoval až na samotný vrchol fleetové hierarchie. V rámci oddělení B2B/LCV bude jakožto jeho ředitel zodpovídat za vedení týmů zajišťujících prodeje napříč celým B2B trhem od drobných podnikatelů až po uzavírání významných obchodních zakázek. Neméně důležitá je také celá řada dalších úkolů zaměřených na podporu dominantní pozice a budoucího rozvoje Stellantis značek v oblastech LCV a elektrifikace.
Za udržitelnost ve společnosti Albert odpovídá od 1. října Jiří Mareček. Zastřeší tak klíčové oblasti, kterým se Albert jako odpovědný obchodník věnuje, tedy neplýtvání potravinami, snižování objemu obalových materiálů či uhlíkové stopy nebo pomoc komunitám. Mareček bude i nadále odpovědný za stávající agendu externí komunikace a Public Affaris.
Ústředním ředitelem České obchodní inspekce (ČOI) byl od 1. října 2022 jmenován Jan Štěpánek. Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela vybral Štěpánka ze tří nejvhodnějších kandidátů, které vybrala výběrová komise v souladu se zákonem o státní službě.
Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela jmenoval s účinností od 1. října 2022 novým ředitelem Správy úložišť radioaktivních odpadů (SÚRAO) Lukáše Vondrovice. Výběrová komise vybrala Vondrovice v otevřeném výběrovém řízení, kterého se zúčastnili čtyři kandidáti.
Na pozici vedoucího oddělení lidských zdrojů nastoupil od 1. září Michal Batelka, dlouholetý ředitel HR společnosti Foxconn Czech Republic. Na nově vytvořenou pozici vedoucího Supply Chain Managementu pak přichází Peter Lakatoš z Tesco Stores Česká republika. PENNY tak výrazně posiluje hned ve dvou klíčových oblastech.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...