Aures Holdings, provozovatel sítě autocenter AAA AUTO, má nového finančního ředitele. Stal se jím Jiří Soukup, který dříve působil v řadě nadnárodních společností.
Do společnosti Tech Data Česká republika přichází Pavel Barták, který nastupuje na pozici Microsoft Business Unit Manager pro Českou republiku s platností od 1. února 2020. Martin Madár, který doposud funkci zastával, se tak bude moci plně věnovat aktivitám v celém CEE regionu. Pavel Barták přichází s třicetiletou zkušeností ze strany dodavatelů – působil například v Microsoftu a EMC. Poslední společnost, kde Pavel Barták působil, byla společnost SAP.
Ve společnosti SAP ČR proběhlo v loňském roce několik změn na manažerských pozicích. Martin Dvořák byl jmenován obchodním ředitelem pro oblast General Business. Ve své roli je zodpovědný za řízení týmu a veškerých obchodních aktivit společnosti v rámci komerčního segmentu trhu. Novou ředitelkou Digital Business Services v ČR se stala Alena Kalinová, která má na starosti několik týmů zaměřených na poradenství, projektový management a řízení kvality. Také finanční oddělení zaznamenalo změnu, novou CFO se stala Martina Šmídová.
Výkonný člen představenstva Asociace českého tradičního obchodu (AČTO) Pavel Březina střídá v jejím čele od 1. února 2020 jejího zakladatele a dlouholetého předsedu Zdeňka Juračku. Ten byl předsedou AČTO od jejího založení v červenci 2014.
Martin Pondělíček nově zastává pozici výkonného ředitele a předsedy představenstva společnosti Konica Minolta IT Solutions Czech (KM ITSCZ). Bude odpovědný za řízení prodeje podnikových informačních systémů a za rozvoj firmy směrem k naplňování požadavků trhu na moderní technologie. Martin Pondělíček má v oboru informačních technologií více než 20 let zkušeností a ve vedení KM ITSCZ působí od roku 2006.
Štěpán Michlíček byl jmenován novým generálním ředitelem společnosti British American Tobacco (BAT) pro Českou republiku a Slovensko. Ve funkci nahradil Stevena Donaldsona, který se vrací do londýnské centrály BAT.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...