INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Brněnský startup ORM Designer oznámil vstup Michaela Rostocka-Poplara. Známý investor firmu podpoří financemi i mentoringem. Mladí programátoři tyto zdroje využijí pro další expanzi v EU, USA i Asii, zaměří se na lokalizaci a přesnější cílení produktu pro jednotlivé země. ORM Designer nabízí specializovaný software pro PHP programátory, ve svém segmentu je společnost jedničkou na světovém trhu. S investorem se firma potkala při výběru do Jihomoravského inovačního centra (JIC).

„Důvodů pro mou investici je několik. ORM má solidní čísla a růstovou trajektorii. Pokud společně zapracujeme na značce, distribučních kanálech a marketingu obecně, za deset let může byt firma podle mého odhadu na sto milionech eur obratu.Líbí se mi, že jde o globální produkt, který není závislý na místní ekonomice,“ komentuje své rozhodnutí Michael Rostock-Poplar. Přesnou výši investice firma ani investor nezveřejnili.

„Od kontaktů a zkušeností pana Rostocka s prodejem na globálním trhu si slibuji rychlejší rozšiřování našeho produktu nejprve v EU, poté i v USA a Asii. Investice nám umožní další expanzi, propagaci na odborných konferencích, lepší cílení na jednotlivé země a další marketingové aktivity,“ shrnuje Luděk Vodička, spolumajitel firmy Inventic, která za softwarem ORM Designer stojí. S Rostockem se Vodička poprvé setkal, když prezentoval ORM Designer na Výběrovém dni JIC Innovation parku. Investor usedl v panelu, který přihlášené firmy posuzoval.

Aplikaci ORM Designer vyvinula firma v roce 2009 pouze pro vnitřní potřeby, aby zrychlila práci při tvorbě webových aplikací. „Po nasazení aplikace razantně vzrostla efektivita programátorů, proto jsme se rozhodli uvést ORM Designer na trh jako samostatný produkt“ popisuje Vodička. Pozitivní odezva od zákazníků po celém světě vedla k tomu, že firma ukončila ostatní aktivity a od počátku roku se věnuje pouze vývoji a prodeji ORM Designer.

ORM designer pomáhá PHP programátorům pracovat rychleji a bez chyb, šetří až 70 % času. Doposud si programátoři psali ručně textové definice svého kódu. ORM Designer jim umožní si jednoduše navrhnout vizuální model programu a takto vytvořený model si automaticky exportovat. Díky tomu, že definice kódu nejsou psány ručně, nevznikají chyby a překlepy v kódu. Vizuální model vytvořený aplikací ORM Designer pak slouží jako dokumentace projektu. Aplikace vytvoří model i z již rozběhnutých projektů, stačí do ní nahrát kód.

ORM Designer již využívá více než 600 zákazníků po celém světě, nejsilnějšími trhy jsou pro firmu Spojené státy, Německo a Francie. O licence programu je však zájem i v exotičtějších zemích, jako je například JAR, Mexiko či Venezuela. V segmentu PHP je firma se svým řešením jedničkou na trhu.

ORM Designer

V současné době ORM Designer podporuje PHP ORM frameworky Doctrine, Doctrine2, CakePHP a Propel. Brněnští programátoři pracují na implementaci JAVA ORM frameworků a do budoucna chtějí rozšířit nabídku ještě o Ruby on Rails. Aktuální verze aplikace funguje na všech platformách a podporuje všechny moderní operační systémy (Windows, MacOS, Linux). Za aplikací ORM Designer stojí brněnská firma Inventic, spolupracující v současnosti s Innovation parkem Jihomoravského inovačního centra.

www.orm-designer.com

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3