INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

logo ALDRV pražském hotelu Yasmin se konala tisková konference Asociace lanové dopravy (ALDR), Ministerstva pro místní rozvoj ČR a České centrály cestovního ruchu - CzechTourism o připravenosti českých lyžařských areálů na nadcházející zimní sezónu.

Jak uvedl prezident ALDR Jakub Juračka, pro odborné vzdělávání pracovníků v oboru lanových drah bude využit švýcarský vzdělávací systém využívaný partnerskou švýcarskou lanovkářskou asociací Seilbahnen Schweiz. Potřebné know-how již bylo zakoupeno a od letošního roku začíná být aplikováno v praxi. O využití již fungujícího a ověřeného systému vzdělávání se rozhodlo na XI. kongresu ALDR, který se konal na téma nové vzdělávání sladěné s projekty Ministerstva práce a sociálních věcí ‒ Národní systém povolání a Národní systém kvalifikací ‒ jenž proběhl. v polovině října ve Stříteži u Jihlavy.  

30122012963.1Pokud jde o hodnocení letní sezóny, provozovatelé horských areálů s letním provozem zaznamenali v průběhu letních měsíců až 20% nárůst tržeb. Projevilo se na tom velmi příznivé nedeštivé léto a vysoké říjnové teploty, takže někteří provozovatelé prodlužovali letní sezónu až do počátku listopadu.

Pro novou sezónu 2013/2014 se v horských střediscích proinvestovalo více finančních prostředků než loni. Tyto investice kopírují zájmy tuzemského zákazníka, který začíná dávat přednost pobytu na českých horách a je díky zkušenostem se službami v zahraničí také náročnější a vyžaduje jejich komplexní nabídku. Údaje o novinkách ve střediscích se neustále mění a jejich aktuální stav lze zjistit na portálu ALDR. Kvalita služeb, jak se ukazuje v porovnání se světem, je jedinou správnou cestou budoucnosti českých hor. Ministerstvo pro místní rozvoj ČR v září zahájilo činnost Českého systému kvality služeb, a to pilotním programem ve spolupráci s partnerskými asociacemi. Pilotního programu se účastní 13 organizací, přičemž Asociace lanové dopravy je zastoupena čtyřmi zástupci. Ti absolvovali dvoudenní praktické školení s jasným cílem zlepšit kvalitu poskytovaných služeb ve svých provozovnách a přiblížit se tak naplnění očekávání svých zákazníků. Podstatou Českého systému kvality služeb je totiž zaměření na tzv. měkké faktory kvality, metodika systému pak definuje základní zásady péče o kvalitu v zapojené organizaci dle následujících oblastí: poznání potřeb zákazníka, nastavení standardů poskytovaných služeb, odbornost a školení pracovníků, komunikace, aktivní práce se stížnostmi a připomínkami.

"Asociace lanové dopravy se problematice zlepšování kvality poskytovaných služeb věnuje ve spolupráci s Českým systémem kvality služeb velmi intenzivně. Věříme, že v nejbližší době budeme předávat Certifikáty kvality nejen zástupcům pilotních organizací ALDR, ale i dalším členům asociace a náš systém splní svůj hlavní cíl - spokojený vracející se zákazník", dodala koordinátorka kvality a certifikace, Hana Balochová.

Poměrně obsáhle se na tiskové konferenci hovořilo o marketingu českých hor. Zde se stále více prosazuje internet, jako základní prostředek úspěchu v propagaci středisek. Asociace lanové dopravy navázala dlouhodobou spolupráci s gigantem na poli českého internetu, společností Seznam.cz a první kroky tohoto projektu veřejnost pocítí již v nadcházející lyžařské sezóně, kdy bude Seznam.cz na svém portálu informovat o aktuálním stavu na českých horách, data bude získávat přímo ze zdrojových dat Asociace lanové dopravy.

0 333A s jakými novinkami se v nové zimní sezóně můžeme v českých Ski areálech setkat? Podle jednatele Skiareálu Hubočky, s. r. o. Michala Stojmenova se zde lyžařská veřejnost setká například s pohyblivým kobercem pro lyžařskou školku, prodlouženou a rozšířenou sjezdovkou č.2, vyrovnanou dětskou sjezdovkou č. 3 a novým osvětlením sjezdovek 2 a 3, zrekonstruovaným dětským vlekem a rozšířeným parkovištěm. Ve Ski areálu Kouty, jak potvrdil jeho ředitel Mgr. Petr Marek, se nabízejí jedinečné podmínky pro rodiny s dětmi, ale také pro výborné sportovní lyžaře.  Tamní 3050 metrová rodinná sjezdovka patří k nejdelším u nás, jsou zde nejmodernější a nejrychlejší sedačkové lanovky, je zde nejen nový dětský park s lyžařskou školou, ale na své si zde přijdou i rodiče, kteří mohou z blízkého café baru a restaurace sledovat výuku svých dětí. Na děti pak čeká nový snowpark. Celková délka sjezdových tratí je na Koutech 11,5 km a běžkaři zde najdou jak 2,5 km okruh Stadion, tak i 15kilometrový okruh Mravenečník propojený s dalšími běžeckými tratěmi v Hrubém Jeseníku.

Řada novinek čeká také návštěvníky SKIRESORTU  Buková Hora a SKIPARKU Červená voda. Díky zakoupení 100% podílu ve společnosti SKI KLUB Česká Třebová může SKIPARK Červená Voda, s. r. o. propojit a přenést své služby i na stranu Čeňkovic, a jak uvedl ředitel společnosti Mgr. Radek Procházka, transakcí firma získala další sedačkovou lanovku, pestrou sjezdovou trať a technologii zasněžování. V Orlických horák tak vznikl jedinečný areál  umožňující lyžování na obou stranách Bukové Hory. Mezi dalšími novinkami je SkiBus doprava od záchytného parkoviště v Čeňkovicích až k pokladnám SKIPARKU. Díky odlišení jízdenek lze nově koupit zvlášť skipas pro Čeňkovice, Červenou Vodu a lanovku v Čeňkovicích. Řada novinek se týká rovněž SKIRESORTU Buková Hora, kde budou poskytovány služby ve třech snowparcích a kidparku. Například ve snowparku na straně Červené Vody ke k dispozici 22 překážek a platforem o celkové délce 1400 m. Dva menší snowparky jsou umístěné v Čeňkovicích. Kidpark v Červené vodě disponuje mírným svahem, atrakcemi a hračkami a jeho součástí je rovněž samostatný zpomalovací vlek. Oblast Bukové hory a Suchého vrchu navíc nabízí desítky kilometrů pravidelně upravovaných běžeckých tratí. Pokud se týká Beskyd, je zde více jak 200 km upravených běžeckých tras, například ve ski resortu Bílá vyvezou lanovky či vleky návštěvníky na sjezdovky různé délky i obtížnosti, od závodní až po dětskou, zkvalitněno bude zasněžování a co víc, zajet sem je možné i bez vybavení, protože vše potřebné je zde možno si zapůjčit. Děti do 6 let zde mají lyžování zdarma. „Bílá“, jak uvedl jednatel školy Sun Ski Jiří Nakládal, „je vůbec nejvybavenějším dětským zimním parkem u nás. Provozují se zde pojízdné pásy, dětská poma i vlek, je zde dětská škola lyžování a již zmíněná půjčovna vybavení“. Z Bílé vycházejí čtyři okruhy běžeckých tratí s nádhernými výhledy. Kdo si chce zdejší přírodu na lyžích vychutnat, nejlépe je pobýt zde pár dní.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3