INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V rámci projektu business inkubátorů Node5 nabízí VŠMIEP bezplatné poradenství začínajícím podnikatelům, a to v oblastech informatiky, ekonomie a práva. VŠMIEP tak spolu s dalšími partnery Node5 pomáhá nadaným lidem k zahájení vlastního podnikání. Vedle školy poskytující zdarma poradenství mohou účastníci projektu Node5 využít například zvýhodněných bankovních služeb, zapůjčit si nejnovější smartphony a tablety či získat mediální prostor a další.

Začátky podnikání patří většinou mezi náročné období každého podnikatele. Nedostatek financí, složitá administrativa, daně, sledování kroků konkurence či péče o zaměstnance. Business inkubátory představují platformu, která začínajícím podnikatelům v jejich startu pomůže. Snahou inkubátorů je firmám co nejvíce usnadnit jejich začátky a připravit je natolik dobře, aby měly šanci se na trhu také udržet.

„VŠMIEP je manažerskou školou, mezi absolventy je i mnoho budoucích podnikatelů, a proto se spolupráce s platformou pro začínající podnikatele – manažery přímo nabízí. Projekt business inkubátorů se nám velmi líbil, zaujala nás myšlenka pomoci talentovaným, nadaným lidem v jejich podnikání. Díky našemu týmu můžeme začínajícím firmám poskytnout cenné rady či nabídnout konzultace v oblastech, kterým rozumíme, které na naší škole vyučujeme,“ vysvětluje Radek Řechka, předseda představenstva, kvestor VŠMIEP a dodává: „Naše spolupráce s Node5 bude dlouhodobá, velmi nás těší fakt, kolik nadaných lidí kolem nás je, často je ale brzdí nedostatek zkušeností i finančních prostředků. Díky projektům jako je Node5, dostanou šanci rozjet svůj podnikatelský záměr a přesvědčit trh o svém produktu/službě. Podnikatelský inkubátor je navíc pro naši školu laboratoří pro studenty a vhodnou platformou i pro absolventy, místem kde se potkává akademické prostředí a reálná podnikatelská praxe.“

Business inkubátory si pochvalují i sami začínající podnikatelé, například student IT na VŠMIEP, Petr Cirman říká: „Studuji IT a zajímám se o softwarové technologie. Nápad na založení vlastní softwarové firmy jsem měl už poměrně dlouho, protože jsem se ve spolupráci s dalšími kolegy věnoval mnoha projektům. VŠMIEP mi vyšla vstříc a doporučila spolupráci s business inkubátorem Node5, který nabízí vynikající služby právě začínajícím podnikatelům v oblasti IT. V loňském roce jsem tak založil svou softwarovou společnost BIIB TECH, s. r. o., která se zabývá vývojem software pro podnikovou sféru, tvorbou webových aplikací a neopomíná ani moderní mobilní platformu. Vědomí, že za mnou stojí řada profesionálů a vím, že se mám s kým poradit, mi v mých začátcích nesmírně pomáhá."

Vysoká škola manažerské informatiky, ekonomiky a práva (VŠMIEP) působí na vzdělávacím trhu od roku 2001 a dnes je počtem studentů jednou z největších soukromých vysokých škol v České republice. Je držitelem akreditace pro bakalářský studijní program Ekonomika a management (obory Aplikovaná informatika a Manažerská ekonomika) a program Právní specializace (obory Právo v podnikání a Právo ve veřejné správě). VŠMIEP vyučuje na třech pracovištích – v Praze, Kladně a Sokolově. VŠMIEP je také organizátorem národní ceny za bezpečné produkty a služby – Zlatý sejf. Více na www.vsmiep.cz.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3