INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Většina krajských úřadů už několik let nakupuje elektřinu prostřednictvím aukcí a daří se jim tak ušetřit nemalé peníze. Mezi pravidelné klienty Českomoravské komoditní burzy Kladno patří i Pardubický a Plzeňský kraj. Ty získaly kontrakty na dodávky v roce 2016 od jednoho z největších dodavatelů energií, CENTROPOL ENERGY a uspořily tak dohromady téměř 5 milionů korun.

CENTROPOL ENERGY bude i v roce 2016 pokračovat v dodávkách elektřiny Pardubickému kraji. V hladině vysokého napětí to bude přes 22 GWh a v hladině nízkého napětí přes 10 GWh. Celková hodnota dodávky je téměř 30 milionů korun. V porovnání s letošním rokem uspoří kraj více než 3 miliony korun.

Z úspor se mohou radovat také v Plzeňském kraji. Centropol sem dodá v hladině nízkého napětí 12 GWh elektřiny za více než 11 milionů korun. Kraj ušetří proti letošnímu roku 1.5 milionu.

V obou krajích budou na dodávky elektřiny spoléhat mimo jiné mateřské, základní a střední školy, gymnázia, zdravotnická zařízení a mnoho dalších příspěvkových organizací zřizovaných krajem. „Kraje patří mezi naše nejvýznamnější zákazníky a pro nás je to do značné míry otázka prestiže. Bereme to nejen jako ocenění naší dobré cenové politiky, ale zejména jako ocenění naší stability a spolehlivosti,“ říká předseda představenstva CENTROPOL ENERGY Aleš Graf.

Ústecká energetická společnost Centropol dodává energie většině krajských měst v České republice. Dodávky elektřiny proudí například ještě do Středočeského, Libereckého, Karlovarského, Moravskoslezského a Ústeckého kraje. Mezi významné zákazníky patří také krajská města jako Brno, Olomouc, Hradec Králové, Pardubice, Liberec, Ústí nad Labem a Karlovy Vary.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3