INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Petr SimacekABB, přední dodavatel technologií v oblasti automatizace a energetiky, jmenovala s účinností od 1. července 2016 Petra Šimáčka do funkce ředitele obchodních jednotek ABB Pohony v divizi Robotika a pohony ABB Česká republika.

Petr Šimáček pracuje ve společnosti ABB již 13 let. Po ukončení vysokoškolských studií započal v roce 2003 svoji kariéru v jednotce ABB Robotika Česká republika, kde postupně zastával nejrůznější pozice od servisního technika přes projektového a servisního manažera až po divizního manažera servisu. Bohaté zkušenosti ze zahraničního prostředí získal díky svému čtyřletému působení v ABB Velká Británie, kde pracoval nejprve jako divizní manažer servisu pro oblast Spojeného království a Irska a posléze coby generální manažer v nově integrované společnosti Dynamotive.

„Na všech pozicích, kterými jsem si v ABB dosud prošel, se mi potvrdilo, že jedním ze základů úspěchu je sehraný tým založený na vzájemné důvěře a dobrých vztazích. Věřím, že se mi podaří vybudovat si takovéto vztahy i s mým novým pracovním týmem v divizi Robotika a pohony,“ uvedl ke své nové pozici Petr Šimáček a dodal:„V budoucnu bych se například rád zaměřil na možnosti růstu technologií v lehkém průmyslu, další rozvoj našich distribučních sítí a na inovativní řešení, která provozovatelům ve výrobních závodech přinášejí obrovské úspory na údržbu a opravy.“

Petr Šimáček je absolventem oboru průmyslová automatizace na strojní fakultě ČVUT v Praze. Ve snaze prohloubit své znalosti z oboru pokračoval dále studiem automatizace a robotiky na Technologické univerzitě ve finském Tampere, kde získal magisterský titul. 41letý Petr má dvě děti a svůj volný čas tráví nejraději na výletech s rodinou, běháním a fotografováním. K jeho velkým koníčkům patří také četba knih s tématem 2. světové války.

ABB (www.abb.com) je předním světovým dodavatelem technologií pro energetiku a automatizaci. Umožňuje zákazníkům ze sféry energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu na životní prostředí. ABB Group má kolem 135 000 zaměstnanců v téměř 100 zemích světa. V České republice působí v osmi lokalitách, má zde sedm výrobních závodů, čtyři centra pro výzkum a vývoj a komplexní servisní služby. ABB ČR zaměstnává více než 3 400 lidí.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3