INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ii copyVyspělá čínská kultura, moderní stavby a technologie na každém kroku překvapuje každého neznalého Evropana. Ten pak, alespoň pro kouzlo fotografie, hledá specifické záběry náklaďáků přeplněných zbožím či motorky s pěti pasažéry. Tato kultura však patří spíše do střední nežli východní Asie. Východ Asie, to jsou rychlovlaky, hi-tech stavby, nekonečné dopravní stavby a lidé hrdí na svůj původ, město, práci i rodinu. Výhradní distributor vláknových řezacích laserů HSG pro Českou a Slovenskou republiku firma 4ISP s.r.o. na trhu působí od roku 2010, a díky obchodování s Čínou slaví nemalé obchodní úspěchy.

Vysoce kvalitní lasery využívající zdroje Raycus, Rofin, nLight a iPG se staly žádaným zbožím. A to těmi nejmenšími počínaje, až po ty nejvýkonnější stroje s mimořádnou přesností a rychlostí řezu konče. Po několika letech spolupráce s českými, slovenskými a německými zákazníky vstoupila česko-německá firma 4ISP v roce 2016 na rakouský, polský, litevský, lotyšský a estonský trh. V roce 2017 budou tyto nové trhy klíčovým rozvojovým potenciálem firmy a přípravou na otevření celoevropského centra EURAZIO. Rok 2016 je rokem velkého růstu, rozšíření zákaznického portfolia a stavění základů pro celoevropské centrum prodeje CNC strojů EURAZIO. Při dosažení předpokládaného obratu v listopadu a prosinci tohoto roku, tedy nejdůležitějších měsících roku, bude nárůst prodeje až o sto třicet procent. Zákazníky 4ISP nejsou přitom pouze velké strojírenské podniky. Lasery dovážené firmou 4ISP například značí příbory pro Lufthansu, řežou postelové matrace či je lze najít u výrobců doplňků pro Auto Škoda a Hyundai.

„Prodeje a narůstající zájem zákazníků v tomto roce nás nesmírně těší. Za prvních 10 měsíců bylo prodáno 65 strojů v celkové hodnotě 42 milionů korun. Předpokládané objednávky do konce roku jsou 25 strojů v hodnotě cca 25 milionů korun. Na konci října je celkový obrat firmy 60 milionů korun. Ve srovnání s celým rokem 2015, při tržbách 37 milionů, se tedy jedná minimálně o 62 % nárůst,“ uvádí Petr Tůma, jednatel velkoobchodu CNC a CCTV, strojů na zakázku.

„Pokud bude tento trend setrvalý v měsících listopad a prosinec, nejdůležitějších pro tento segment trhu, pak lze očekávat až 130 % nárůst. Čísla jsou to velice pěkná, důležité je ale rovněž to, že vedle kontinuálně narůstajícího obchodu je naší prioritou rovněž klientsky orientovaný servis. To pro nás znamená, že nám zákazník věří a spoléhá na nadstandardní servis, spočívající v komplexní péči o konkrétního zákazníka, tedy od výběru vhodného technického řešení, přes zajištění financování, dopravu stroje a montáž přímo ve výrobě, připojení sítí a technických plynů, zaškolení obsluhy až po podpis předávacího protokolu. Díky svým showroomům dává 4ISP každému, kdo má zájem, možnost stroje před zakoupením vyzkoušet. Zákaznický servis poskytuje také po nákupu, zápůjčkami strojů, záručním i pozáručním servisem a širokou škálou skladových dílů,“ dodává Petr Tůma.

„Naše stroje značí příbory pro Lufthansu, řežou postelové matrace či je najdete u výrobců doplňků pro škodovky a Hyundai,“ uvádí Dagmar Smrčinová, management marketing, velkoobchodu CNC a CCTV, strojů na zakázku.  „Na našich strojích se dělají raznice na mince, koiny pro geokeshing či popisy vánočních ozdob a předmětů. Dokonce i policejní orgány, školy umělecké i technické, zájmové kroužky a sdružení, technologické i naučné parky pro děti i dospělé si naše stroje oblíbily. V kovoprůmyslu je najdete například ve výrobě schodišť, zámečnických dílů, podvozků automobilů, značení štítků a výrobních údajů. Vhodné jsou pro výrobu krytek na klaksony a světel, ocelových podložek, střihů na židle, rámečků na displeje, izolace do rozvaděčů, podvozků na nákladní auta, nerezových kuchyní, dílenských vozíků, regálových systémů, pamětních zlatých mincí, značení snubních prstýnků, značení vrtáků, dílů a nářadí, prototypů pro letecký průmysl, papírových vložek do filtrů, razítek nebo značení sklenic,“ dodává Dagmar Smrčinová.

Každým rokem obhajuje firma 4ISP certifikaci ISO norem 9001 a 14001. V letošním roce 2016 tomu je také tak, dle nových pravidel ISO 2016.

Firma 4ISP se snaží zákazníkovi vyhovět téměř vždy, pokud je to možné. Projeví-li někdo zájem před nákupem strojů navštívit výrobu v Číně, což není nic neobvyklého, vezme ho s sebou firma 4ISP přímo do výroby. Její největší předností je zákaznicky orientovaný servis. Ukáže-li stroje řádně zákazníkovi, a to ve vícero variantách a dopřejeme firmám čas si produkci v showroomu či na zapůjčených strojích vyzkoušet, a nabídneme následný servis, vše funguje. Zákazníky společnosti 4ISP jsou malé kovovýroby i velké průmyslové podniky. Firma[1] má ve svém portfoliu nejenom vláknové řezací lasery HSG a Co2 lasery Relicut, ale i CNC frézky RELICUT. Dále disponuje firma 4ISP širokou nabídkou mechanických i elektronických komponentů k sestavení vlastních CNC nebo obráběcích strojů, s nabídkou širokého sortimentu spotřebního materiálu a doplňkům k laserům a frézkám. Tato záležitost se týká hlavně českého trhu, tedy sestavování vlastních zařízení. I tady je firma 4ISP nápomocna. Lasery jsou nepostradatelné v kovovýrobě, jako je například výroba zábradlí, schodišť, karoserií aut či vložek do dveří. Co2 lasery lze využívat na řezání potahové látky, výšivek, pěnových výztuh, obalových materiálů či filtračních vložek. Značení je vhodné pro uvedení výrobních čísel, parametrů a povinných údajů na komponentech z výroby - nářadí, brzdové kotouče, matky, vrtáky, kovové i nekovové předměty. Jako příklad uveďme raznice, miniaturní stavítka pro výrobu zámkových vložek s velkými nároky na přesnost, polotovary svítidel vyráběných v Jihlavě či výroba gastrotechniky u Českých Budějovic.

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3