INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

irlvekováChcete-li se podívat do míst, kam jezdíval anglický král Edward VII., Goethe, Chopin, kde zanechal stopy Edison, Freud, Kafka, Nobel, Nietsche nebo Tolstoj, navštivte Mariánské Lázně. Magické místo v zeleni, kde z nitra země prýští stovka pramenů, jež navrací lidem zdraví.

Zbytečná otázka: kdo by právě sem nechtěl zavítat? A co víc – Mariánky jsou i světovou balneologickou raritou, kdy se prameny skladbou a účinkem od sebe i značně liší, ačkoli vyvěrají třeba hned vedle sebe. Štědrost tohoto minerálního bohatství je tak vydatná, že již samotná pitná kůra napomáhá vylepšit kondici zájemce. O Mariánských Lázních se také traduje, že je to město kaváren, cukrárniček a příjemných restaurací, kde je čas usednout a na nic nemyslet, jen sami na sebe a chvíli, již si člověk právem přivlastňuje. Není divu, že se sem lidé vracejí, aby zde prožili dny harmonie a odpočinku.

Ing. Patricie Irlveková s městem i samotnými lázněmi srostla, ví, že sem patří. Zastává pozici Director of Marketing & Sales, Marienbad Kur & Spa Hotels, Danubius Hotels Group, zjednodušeně řečeno, řídí obchod a marketing lázní, které dnes spadají do aktivit hotelové skupiny Danubius. Letos byla jednou z nemnoha žen nominovaných do soutěže MANAŽER ROKU 2016, což vypovídá o jejích mimořádných manažerských schopnostech, ale nejen to. Jsou to především výsledky lázní a touha návštěvníků se vracet. Ing. Patrície Irlvekové jsem se zeptala:

Léčivé prameny zažívají vzestup zájmu o ně. Není se co divit, příroda je moudrá a umí člověku ledascos napovědět. Jaký vztah máte k minerálnímu bohatství země vy osobně?

V Mariánských Lázních jsem se narodila, takže minerální prameny jsou součástí i mého dětství, a jakousi přirozeností mého života. Je někdy důležité si i uvědomit, že tato krásná příroda a přírodní bohatství není samozřejmé, a ne všichni mají to štěstí žít a pracovat v moři zeleně, kterým Mariánské Lázně jsou.

Prameny mají svou historii, příběhy, magii, své kouzlo i poslání. V Mariánských Lázních a okolí těch s léčivými účinky vyvěrá přes 100 a přímo ve městě 40. Je to až neuvěřitelné. O které pečují přímo lázně?

Společnost Léčebné lázně pečuje o většinu pramenů, které se používají k pitné léčbě, Lesní pramen, Křížův pramen, Karolinin pramen, Ambrožovy prameny, Ferdinandův pramen. Též spravujeme Balbínův pramen, Antoníček, pramen Josefův, a také prameny v Pottově údolí.

dy"Mariánky" patří mezi naše nejnavštěvovanější místa a každý o nich říká, že jsou nádherné... ˇˇCím byste inspirovala podnikatelky a manažerky, aby zvolily právě toto místo k načerpání sil a vyladění kondice?

Ona nádhera Mariánek spočívá v úžasné kombinaci přírody, přírodních zdrojů, klidu, pohody a skvělého klimatu, a také velice čistého vzduchu. Mariánské Lázně se nacházejí v nadmořské výšce 630 m nad mořem, což jim dává již trochu podhorský ráz a úžasné ovzduší. Kde jinde by měl člověk odpočívat než v přírodě, na chvíli se zastavit z každodenního shonu, a přitom se nechat hýčkat procedurami z léčivých přírodních zdrojů, a také si užít trochu luxusem a kvalitních služeb?

Ostatně, jaký je profil vaší klientely? Jsou to zejména zahraniční hosté, ženy, nebo muži? A věkový průměr? Spíše lidé moudří, anebo ti v nejlepších letech?

Myslím, že všichni lidé, kteří přijíždí do Mariánek, jsou lidé moudří, protože vědí, co chtějí. Většina z nich jsou našimi opakovanými hosty. Převládá asi více žen, a národnostní rozdělení je zhruba ze dvou třetin ve prospěch cizinců.

V kterém ročním období klientů ubývá nejvíce?

Dříve byly lázně velice sezonní záležitostí, kam se jezdívalo od května do října, kdy
převládalo slunečné počasí. Dnes už tomu tak není, lázně mají své kouzlo v každém ročním období, a také lázeňské provozy jsou uzpůsobeny tak, aby se zde hosté i v zimě cítili příjemně a nemuseli za procedurami z hotelů
vycházet.

A roste počet těch, kteří místo k moři jezdí na poklidnou dovolenou do českých lázní, třeba do vašich?

Nedokážu odhadnout, kolik lidí místo k moři jede k nám, ale hosté si naše lázně oblíbili pro účinky léčby, která pomáhá zbavovat bolestí a zlepšuje jim kvalitu života. Někomu pomůže slunce a moře, k nám jezdí ti, kterým pomáhají naše přírodní léčivé zdroje.

Na podzim Mariánské Lázně nabízejí výstavu hub, lázeňský festival jablek, a spousty jiných zajímavých příležitostí, jak se něco dovědět, pobavit se i odpočinout si. Co byste doporučila pozornosti těch, kteří by rádi na pár dní opustili manažerský stres právě v tomto období?

Podle mého názoru je podzim v Mariánských Lázních nejkrásnější, nikde jinde nenajdete tak nádherně zbarvené stromy, na které se můžete dívat přes prameny zpívající fontány, a přitom si vychutnávat lázeňskou oplatku v babím létě. Užít si krásnou podzimní atmosféru mohou klienti při procházkách nordic walkingu, cvičení v přírodě či při poslechu
kolonádních koncertů nebo folklorního festivalu na kolonádě.

Jak se vy sama umíte vypořádat s přemírou úkolů, starostí, se svou zodpovědností? Využíváte možností lázní, procedur, procházek, doporučení lékařů a fyzioterapeutů?

Snažím se se starostmi vypořádat, jak to jen jde, ale pracovní vytížení mi nedovolí využívat možností lázní, jak bych si přála. To přiznávám. Jako správný obchodník jsem se svými kolegy vyzkoušela většinu léčebných procedur, to abychom věděli, jaké jsou účinky, a dokázali je klientům správně popsat. Od té doby bohužel využívám možnosti lázeňské léčby velice sporadicky a věřím, že to jednou napravím. Velice mi ale pomáhá sport a pořádné sportovní zatížení, a samozřejmě hodně poučné je i doporučení lékařů, které se ale ne vždy dá na sto procent dodržet. Manažerská profese je totiž někdy opravdu více než náročná, hlavně na čas...

Být šéfkou obchodu a marketingu je velké pole působnosti k seberealizaci. Máte své zásady, co a jak dělat, aby vaše představy a plány vycházely? Co je tím zdrojem, který pohání vaši inspiraci a dodává den co den chuť do práce?

Nevím, jestli jsou to zásady, které vám pomohou realizovat vaše představy a plány, ale rozhodně se snažím dělat svoji práci, jak nejlépe umím a dovedu. A protože mne tato práce velice baví, nemusím hledat zdroj inspirace. Chuť do práce mi dodávají plné hotely, spokojení hosté i tým mých kolegů, kteří zvládají své úkoly velice dobře.

Mezi projekty, jimž dáváte život, patří i ten, který se týká obnovy léčby některých onemocnění, která u vás měla dříve tradici. Oč jde?

Jak jste zmínila, jde o tradici. Léčebné zdroje jsou tu odedávna, a léčily určité typy onemocnění, to se nezměnilo. Hledáme informace o tradičních indikacích, a zkoušíme je
obnovovat. Znovu začínáme léčit kožní onemocnění s využitím přírodních sulfátových koupelí, kožní onemocnění se v Mariánkách již v minulosti léčila, a tak navazujeme na zkušenosti našich předchůdců.

Z vašich aktivit vím, že fandíte ženám v businessu a ráda se potkáváte s těmi úspěšnými. Dodává vám sdílení jejich příběhů energii?

Samozřejmě, mám velice ráda tato setkání, dodávají mi skutečně energii i radost, když vidím, co všechno jsou ženy schopné zvládnout. Takže když si myslím, že někdy je starostí přespříliš, vzpomenu si na ostatní stejně zaměstnané ženy, a hned mám energie více. Prostě to tak funguje. A to je dobře.

A jaký je ten váš příběh?

Můj příběh je jednoduchý, mám ráda svou práci, svou rodinu i město Mariánské Lázně, do kterého patřím. Skvělá rodina je moje velké zázemí, stejně tak jako profese, jíž jsem už věnovala kus mého života. Mohu tedy dělat to, co mne baví a naplňuje. A snad přináší potěšení i našim hostům a našemu týmu, bez něhož by naše snažení nebylo tak úspěšné.

ptala se Eva Brixi 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3