INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

silvČeši mají i letos na Silvestra extrémní zájem o cestování. Tradičně vyrážejí do okolních lyžařských středisek, roste však zájem o pobyty u moře. Na popularitě tak získává Egypt i Spojené arabské emiráty. Lidé se přitom nezdráhají si za dovolenou připlatit.

Dle údajů cestovní agentury Invia turisté volí na novoroční oslavy častěji pětihvězdičkové hotely, a to dokonce o téměř 30 % častěji než ve stejném období loňského roku. V oblibě jsou centra s wellness a all inclusive pobyty. Za Silvestrovskou dovolenou zaplatí čeští turisté letos v průměru 20 986 korun na osobu, což je o 809 korun více než vloni.

Trend stanovený v minulé sezoně, kdy rostla poptávka po exotických destinacích na úkor destinací lyžařských, trvá i v letošním roce. Čtvrtina Čechů, kteří se rozhodli na Silvestra vyjet na zájezd s cestovní kanceláří, tak vyráží do Egypta. „Výrazně vyšší zájem registrujeme v případě dovolených do Spojených arabských emirátů. Silvestrovskou dovolenou do této destinace zvolilo letos dokonce o 44 % více cestovatelů než loni,“ sdělil Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším prodejcem zájezdů přes internet na českém trhu. Turisté za pobyt ve Spojených arabských emirátech přes vánoční svátky utrácejí v průměru 37 500 korun na osobu. Mezi další vyhledávané exotické destinace letos patří Kapverdy, Maledivy nebo Dominikánská republika.

Zájem o organizované zájezdy na hory naopak mírně poklesl. Silvestrovskou dovolenou v Rakousku, jež patří tradičně mezi nejvyhledávanější lyžařskou destinaci českých turistů, letos dle údajů cestovní agentury Invia zvolilo 14 % cestovatelů. V Itálii stráví oslavy Nového roku 8 % Čechů vyrážejících na hory s cestovní kanceláří, zájezd do Francie pak volí 5 % z nich.
„Se zvýšením poptávky po Silvestrovských zájezdech roste také zájem Čechů o kvalitnější služby. Téměř o 30 % více turistů tak volí ubytování v pětihvězdičkových hotelech. Při cestování na hory mají typicky zájem o ubytování s wellness a dalšími nadstandardními službami. Připlatit si neváhají ani za výhodnou polohu ubytování,“ shrnuje aktuální trendy Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která nabízí široký výběr lyžařských pobytů i exotických dovolených. Dovolená v pětihvězdičkovém hotelu tak letos české cestovatele na Silvestra vyšla průměrně na 34 944 korun na osobu.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3