Zemědělské společnosti LoPe 2000,s.r.o. a LoPe Fruit,s.r.o. jsou společnosti ve vlastnictví stejného majitele, který je zároveň jednatelem společností. Společnost LoPe 2000,s.r.o. je společností zemědělské prvovýroby a hospodaří od roku 1999 na výměře 1200 ha zemědělské půdy.
Strategií Rewe je nabízet v každé zemi především ty potraviny, které z této země pocházejí. A tak je tomu i v České republice. Kontrola kvality je komplexní proces. Začíná výběrem a kontrolou dodavatele, pokračuje při příjmu zboží na prodejny a končí až na našich pokladnách.
Pod pojmem tradiční specialita z Plzně se každému v první řadě vybaví lahodná chuť piva. Toto město má však co nabídnout i v oblasti kvalitních potravin. Patří mezi ně bezesporu i masné výrobky, které mohou pivo ideálně doplnit.
V příštím roce bude v novém Inovačním centru v Roztokách u Prahy pracovat asi 70 vysoce kvalifikovaných zaměstnanců a během dalších čtyř až pěti let téměř 300 odborníků. Společnost Eaton Elektrotechnika s.r.o. získala ocenění agentury CzechInvest Investor roku 2012 v oblasti výzkumu a vývoje. Vítězem se Eaton stal díky otevření globálního Inovačního centra v rámci Vědeckotechnického parku v Roztokách u Prahy.
Jan Šafka je majitelem společnosti Atollon, softwarové firmy, která úspěšně expanduje do zahraničí. Své zkušenosti z podnikání sdílí s řadou mladých lidí, např. na VŠE, skrze yourchance o.p.s. podporuje provoz portálu Finanční gramotnost do škol a realizaci projektu Začni správně.
Skupina Eaton Corporation, jejíž součástí je i Eaton Elektrotechnika s.r.o., přední výrobce a distributor elektrotechnického zařízení, získala prestižní ocenění Exellence in Training za inovativnost školících a tréninkových programů společnosti a vysokou úroveň vzdělávání vlastních zaměstnanců. Ocenění Eaton převzal od Národní asociace distributorů elektrotechniky NAED.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...