Makro ČR investuje kromě stabilně výhodných cen pro zákazníky znovu také do růstu mezd a oceňování zaměstnanců. Lidé v provozu a distribučním centru největšího českého velkoobchodního řetězce si k 1. prosinci v průměru polepšili o 7 %.
V souvislosti s chystaným zavedením povinného nefinančního reportingu, v jehož rámci budou firmy muset referovat o tom, jak si vedou v oblastech životního prostředí, vztahů se zaměstnanci a odpovědnosti a etiky pracovních postupů, se průmyslové a logistické firmy začínají intenzivněji zajímat o udržitelná řešení.
ABSL Diamonds, ECCCSA a Czech Contact Center Award pořádaná Asociací ADMEZ jsou tři prestižní akce, které spojuje téma kontaktních center. Zatímco ABSL a předávání cen ADMEZ měly desáté výročí, ECCCSA měla již dvacátý třetí ročník.
Nasednout na ještěrku, projíždět uličkami největšího velkoobchodu v Česku a starat se o to, aby v regálech byl vždy dostatek kvalitního zboží za stabilně výhodné ceny. I tak může na první pohled vypadat práce ve velkoobchodu makro ČR.
Čerstvé, voňavé, křupavé. Chléb a pečivo. Snídáme je, často večeříme, přikusujeme i k obědu. Do našeho jídelníčku patří jako samozřejmost. Nikdy se nepřejí, každý den se na ně těšíme. Máme k němu až symbolický vztah, bez něj si život neumíme představit.
Společnost Conectart, největší provozovatel kontaktních center v Česku, našla náhradu za své dva kolegy. Daniel Kittnar se ujal pozice divizního ředitele pro Prahu, Ústí nad Labem, Jihlavu, Brno a Hradec Králové a Karel Hercík se stal novým IT ředitelem pro Českou republiku.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...