Holcim Česko navazuje spolupráci s Institutem cirkulární ekonomiky (INCIEN). Cílem partnerství je především podnítit debatu o tématech recyklace a dekarbonizace ve stavebnictví a edukovat trh.
Dožíváme se vyššího věku, mnohým se do klasického důchodu nechce, vyměnit společenský oděv za tepláky se nám moc nezamlouvá. Ti starší z nás hledají takový model života, na jehož základě by se dál mohli sociálně uplatnit, seberealizovat se, předávat zkušenosti, něco si ještě pár let vydělávat. Odmítáme však žít v tak zběsilém tempu jako před deseti nebo patnácti lety, ale typickými důchodci se ještě stát nehodláme. Jaký zájem mají však zaměstnavatelé o takové pracovníky? O ty, kteří tak zvaně přesluhují, kteří by rádi setrvali, ale méně hodin, méně dnů v týdnu. Těžko zobecňovat. Někde si jejich přínosu váží a dokážou jej ocenit, jinde nechtějí ani slyšet. Jiří Halbrštát, manažer náboru a marketingu společnosti ManpowerGroup s.r.o., téma rozvedl:
Svaz průmyslu a dopravy ČR na svém Sněmu vytyčil vládě ČR prioritní oblasti pro podporu a rozvoj ekonomiky v Česku. V polovině mandátu současné vlády proto spustil odpočet času na realizaci neodkladných úkolů.
Svaz průmyslu a dopravy ČR na svém Sněmu na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně i letos ocenil významné zástupce českého průmyslu.
Ochota pro zavádění nástrojů Průmyslu 4.0 u tuzemských podniků roste, často ji vnímají jako nutnost pro udržení konkurenceschopnosti. V uplynulých měsících přitom průmyslové firmy spojovaly zavádění automatizace a digitalizace častěji s efektivnějším energetickým managementem.
Česká asociace interim managementu, jejíž členové – manažeři pomáhají rozvíjet i zachraňovat firmy, pořádá vůbec první vlastní program na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...