Společnosti Cisco a Samsung spojily své síly v Rumunsku, aby ukázaly možnosti 5G sítí a předvedly aplikace pro streaming ve virtuální realitě a Ultra HD rozlišení, fungování moderních senzorů pro chytrá města a analytiku z bezpečnostních kamer v reálném čase.
Počet e-shopů v ČRroste a v letos dokonce překonal 40 000. Významný podíl tvoří e-shopy malých a středních podnikatelů, kteří k prezentaci volí jim dostupné online nástroje na tvorbu webu. Z údajů společnosti Webnode vyplývá, že její webové stránky na míru využívají z 37 % právě malí podnikatelé a firmy.
Jednou z velmi důležitých věcí při nákupu společností je kvalitní analýza aktuálního zabezpečení digitálních informací. Průměrný kybernetický útok si podle Americké komise pro cenné papíry a burzu vyžádá výdaje 7,5 milionu dolarů. Hackerské útoky nejčastěji cílí na firmy uchovávající cenné digitální informace.
Každá generace má své, a tak zatímco v šedesátkách si celý svět ujížděl na Beatles a v devadesátkách jsme všichni hrdě nosili šusťákovky, dnešnímu světu jednoznačně vládne jiný fenomén, a to jsou Youtubeři.
Vláda schválila snížení poplatků za využívání rádiových kmitočtů, což povede k efektivnějšímu budování a provozování bezdrátových sítí. Ty využívají pro poskytování svých služeb mobilní operátoři, ale i malé a střední lokální a regionální české firmy, které připojují k internetu celou řadu domácností i firem.
Destabilizace firmy či ukradené know-how. To jsou možná hlavní rizika spojená s nedostatečnou kybernetickou bezpečností průmyslových firem, na která upozorňují experti. Vzhledem k digitalizaci výrobních či technologických procesů a přechodu k takzvanému Průmyslu 4.0 může těchto hrozeb postupně přibývat.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...