INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

čs jČeská společnost pro jakost, z. s. se tři dekády zabývá kvalitou řízení, tedy i efektivními a kvalitu na všech úrovních podporujícími systémy managementu. Tímto směrem se tematicky zaměřuje tradičně pořádaná konference SYMA. Letošní ročník je však zrušen na základě usnesení Bezpečnostní rady státu. 

SYMA se měla konat ve dnech 25. a 26. března v pražském hotelu DUO. Vzhledem k nenadálým událostem posledních dní, do nichž zasáhla nákaza onemocněním COVID-19, které je způsobeno novým typem koronaviru, a jako akce přesahující svou předpokládanou účastí 100 lidí, byla zrušena. „Vzhledem k tomu, že program konference je připravován prakticky s ročním předstihem, museli jsme v tomto případě její konání zrušit bez náhrady. Velmi nás to mrzí. Ale zdraví populace je důležitější,“ komentuje Ing. Petr Koten, výkonný ředitel ČSJ. „Věřím však, že do listopadu, kdy se uskuteční naše nejvýznamnější Mezinárodní konference kvality, se situace uklidní a budeme se s vámi moci setkat při této příležitosti. Rád bych vás proto na tuto událost, jež se odehraje 9. a 10. listopadu v pražském hotelu Clarion, co nejsrdečněji pozval. O podzimní Mezinárodní konferenci kvality vás budeme včas informovat,“ dodává Petr Koten. 

Mezi klíčové oblasti zaměření konference SYMA měly patřit především novinky v normách pro systémy managementu a v legislativě, kvalita v dodavatelském řetězci automobilového průmyslu, ochrana životního prostředí, management rizik, používání nového Modelu EFQM 2020 a význam kvality osobního života. V rámci konference se mělo uskutečnit plenární zasedání, zasedání v sekcích, interaktivní přednášky, workshopy a kulatý stůl.
Bylo počítáno s účastí předních odborníků ve svých oborech. Pavel Svoreň měl pohovořit o krizovém řízení a úloze kvality v řešení existenčních potížích firmy. Na tento blok měl navázat Jaromír Průša z Asset Protection Agency, s.r.o. vystoupením o Business Continuity Managementu v praxi. V sekci určené automobilovému průmyslu jsme se měli věnovat specifickým požadavkům společností a značek ŠKODA AUTO, BMW, Mercedes a BOSCH. Odborníci z ČSJ se měli ujmout tématu nového modelu EFQM 2020. Sekce věnovaná IT měla hledat odpověď na otázku propojení řízení kvality ve spojení s oborem informačních technologií. Mezi vystupujícími se měli objevit Lucie Nová z ČSJ, Petr Fifka z INVENTI Development , s.r.o., Zdeněk Kvapil z Q4IT s.r.o. a Petr Moláček z Principal engineering s.r.o. A pro zájemce byla rovněž připravena sekce vyzdvihující kvalitu osobního života manažerů.

O České společnosti pro jakost, z.s.

Spolek sdružuje široké spektrum osob a organizací působících v různých oblastech systémů managementu. Poskytuje svým členům i dalším subjektům komplexní služby v oblasti systémů managementu a nástrojů managementu kvality. Zabývá se rovněž vzdělávací, certifikační a publikační činností. Umožňuje svým členům přístup k horkým novinkám v oboru. Je významným partnerem firem v automobilovém průmyslu nebo informačních technologiích. Organizuje a vyhlašuje prestižní ocenění kvality Ambasador kvality, Manažer kvality roku, uděluje Cenu Anežky Žaludové, Cenu Františka Egermayera či Cenu za návrat do života nebo titul CSR Guru. Spravuje značku CZECH MADE, která patří do soustavy značek programu Česká kvalita. Posláním ČSJ je šířit, prosazovat do praxe i povědomí veřejnosti myšlenky kvality jako jednoho z nástrojů úspěšného a udržitelného růstu ekonomiky.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3