Po splnění několika požadavků a nezbytné certifikaci bude možné se železným, ocelovým a hliníkovým šrotem nakládat mimo režim zákona o odpadech. Český institut pro akreditaci, o.p.s. (ČIA) připravuje v úzké spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a Ministerstvem průmyslu a obchodu zavedení nové služby pro certifikační orgány, které budou moci vystavovat příslušné certifikáty.
Nejen nekvalitní a prošlé potraviny, které se objevily na pultech českých obchodů, jsou špatnou vizitkou prodejců. Zákazníci narážejí také na nízkou úroveň čistoty prodejního prostředí. V současnosti platné nařízení Evropského parlamentu a Rady, které upravuje požadavky na hygienu potravin, je totiž v případě nároků na čistotu prodejních míst velice obecně formulované a v mnoha bodech nejasné.
Skupina Atoz Retail uzavřela registraci do 12. ročníku marketingového programu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka, který oceňuje nejlepší inovace v oblasti rychloobrátkového zboží na českém trhu. Rekordních 119 registrovaných produktů ve 37 kategoriích dokazuje, že výrobci ve stále větší míře hledají efektivní cesty, jak zdůraznit kvalitu svých produktů a zastavit pokles či stagnaci prodejů, které je v poslední době postihly.
Rozhovor s Borisem Zupančičem, ředitelem České rady pro šetrné budovy, o chystané konferenci Šetrné budovy 2012. Hovoří mj. o tom, že za šetrnou budovu dostanete na trhu až o třetinu víc.
Česká rada pro šetrné budovy chystá 10. května v pražském hotelu Clarion mezinárodní konferenci a expo Šetrné budovy 2012. Na konferenci se představí špičková stavební a technologická řešení pro úspory energií, řada významných zahraničních hostů i předních českých expertů. Akce bude jako první v Česku pořádána v režimu „carbon neutral". Jejím hlavním tématem bude energetická efektivita a environmentální šetrnost budov.
Ekologická certifikace lesů, jejíž zásady stanovují mezinárodní ujednání, je závazná i pro Českou republiku. Vzrůstá proto nutnost odborného proškolování pracovníků, organizací i firem v této oblasti.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...