INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

 DSC3569Od 6. do 8. srpna 2020 se na zámku Vilémov konal Letní podnikatelský kemp pro mládež z dětských domovů, azylových domů a sociálně slabých rodin. Projekt pořádá a organizuje Nadace ZET profesora Milana Zeleného ve spolupráci s yourchance o. p. s. a Českou manažerskou asociací.

Vzhledem k současné situaci COVID-19 se v letošním roce pořádalo víkendové setkání absolventů a nových účastníků, jubilejní 5. ročník se přesouvá na rok 2021 v termínu od 18. 7. do 25. 7.

Kemp připravil na zaměstnání i podnikání

Jak program vypadal? Mladí lidé se po celý rok účastní vzdělávacích programů a letní kemp mají tak říkajíc za odměnu. Zde je čekala další práce. Tentokrát na nich samotných. Na programu kempu se podílí manažeři a podnikatelé z různých profesí a oblastí podnikání, a dobrovolně věnují svůj čas a energii mladým lidem.

V letošním programu předávali své zkušenosti účastníkům například profesor Milan Zelený (New York call), Dušan Pavlů, vedoucí marketingového oddělení OVB Allfinanz, a.s., Martin Rada, předseda představenstva AGROTEC a. s., Jakub Henni, zakladatel projektu Nesnězeno, Ludmila Navrátilová, lektorka NEWTON College a Jan Oulehla, úspěšný absolvent kempu a nyní už i podnikatel z cateringové společnosti Honzovy řízky.

Cílem kempu bylo seznámit mladé lidi s tím, co je to být dobrým zaměstnancem, ukázat, jak se stát profesionálem ve svém oboru anebo jak začít podnikat. Předat jim informace, znalosti, a hlavně dobré příklady. Program kempu klade důraz na vzdělávání a osobní rozvoj jednotlivých účastníků. Podporuje a vytváří jejich osobní zodpovědnost za uplatnění se na trhu práce. Dlouhodobým posláním kempu je jejich příprava na úspěšné zařazení do běžného života po odchodu z dětského domova nebo azylových domů.

Nadace ZET podpořila vítěze

Vyvrcholením kempu byla prezentace podnikatelského záměru nebo změnového projektu před komisí organizátorů a podporovatelů kempu. Na letošním pátém ročníku svoji prezentaci předneslo 12 účastníků letošního ročníku kempu ve věku 13–27 let, kteří své projekty zpracovali pod vedením školitele a investora Václava Sušně - GrowBUSINESS. Odborná komise hodnotila několik kritérií, vítězem se pak stal ten, kdo získal nejvyšší počet bodů. Letošní ocenění jsou následující:

1. místo Nadace ZET - Bryan / Iveta Raková, projekt: terénní zdravotní bratr

2. místo Nadace ZET - Lukáš Oulehla, projekt: truhlář/stolař

3. místo Nadace ZET - Barbora Hejnová, projekt: restaurace Atmosféra, kde se lidé budou cítit dobře

Cena yourchance - Lukáš Oulehla, projekt: truhlář/stolař

Cena 4S - týmová spolupráce - Roman Hůlka, Barbora Hejnová

Cena fotosoutěž, Filip Šafář, projekt: tablet a chytrá aplikace do škol

Cena Sympatie - Ladislav Rostaš, projekt: fotograf celebrit, portrétů a svateb

„Účastníci kempu na sobě poctivě pracovali, využívali každou příležitost, kterou jim naši lektoři a konzultanti připravili. Byli opravdu skvělí, měli odvahu, byli pracovití a připravili své prezentace na výborné úrovni. Těším se na naši spolupráci v průběhu celého roku. Již nyní připravujeme další ročník, jednáme s partnery a sponzory o jejich podpoře. Bez nich by to totiž nešlo,“ uvedla Olga Girstlová, členka správní rady Nadace ZET a manažerka projektu Letní podnikatelský kemp a viceprezidentka ČMA.

„Letní podnikatelský kemp Nadace ZET je skvělou příležitostí pro osobní rozvoj mladých lidí vyrůstajících v dětských domovech a ve znevýhodněných rodinách. Každý rok se zde setkávají s velice zajímavými a kreativními lidmi. Úspěšní podnikatelé a manažeři jim předávají své cenné zkušenosti a je výborné, že v několika případech mezi účastníky vykřesali jiskřičku životaschopného podnikání. Kemp je třešinkou na dortu našeho integračního programu Začni správně. Velmi si vážím iniciativy organizátorů a spolupráce s Olgou Girstlovou a s Nadací prof. Milana Zeleného,“ uvedla Jana Merunková, ředitelka yourchance o.p.s., díky níž jsou mladí lidé z celé republiky do programu Nadace ZET nominováni.

„Tato skvělá společná akce ukazuje, jak by se mělo vzdělávat, tedy předávat mladým lidem dovednosti a kompetence, dnes už jen znalosti nestačí. Za velký očekávaný přínos pro další ročníky považuji to, že hlavní organizátorka podnikatelského kempu za Nadaci ZET Olga Girstlová byla letos zvolena viceprezidentkou ČMA. Předpokládám naši výraznější spolupráci. Naší misí je propojovat subjekty, které se věnují podnikání a managementu, a vytvářet synergie,“ uvedl Petr Kazík, prezident České manažerské asociace.

Úspěšné projekty z minulých let

Poctivé domácí sušené ovoce Usušeno - https://ususeno.cz/, Štěpán Serbus

Brazilské bistro Brafo, Filip Horáček

Honzovy řízky - catering řízků po Brně a okolí - https://www.honzovyrizky.cz/, Jan Oulehla

Květná zahrada, Petr Havelka

Ladislav Rostaš fotograf celebrit např. Jiřího Mádla -
https://www.instagram.com/ladislav.rostas/?hl=cs

Příští jubilejní 5. ročník Letního podnikatelského kempu se uskuteční od 18. 7. do 25. 7. 2021.

Více informací naleznete na www.letnipodnikatelskykemp.cz 

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3