INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Vítězové MR 2019V 27. ročníku soutěže MANAŽER ROKU, vyhlašovaném Českou manažerskou asociací, zvítězili generální ředitel a předseda představenstva Komerční banky Jan Juchelka a místopředsedkyně představenstva East Bohemian Airport Hana Šmejkalová.

Nejlepším manažerem v České republice za rok 2019 se stal Jan Juchelka, generální ředitel a předseda představenstva Komerční banky. Manažerkou roku 2019 se stala Hana Šmejkalová, místopředsedkyně představenstva East Bohemian Airport. Vítězové obdrželi nejvíce bodů od Hodnotitelské a Národní komise ČMA, která sledovala čtyři okruhy aktivit manažerů – jejich minulost, zlepšování a schopnost motivovat lidi, využití příležitostí a řešení hrozeb a vytváření udržitelné budoucnosti a benchmarking.

Do finále 27. ročníku postoupilo 38 osobností, z nichž Hodnotitelská komise a Národní komise vybrala vítěze jednotlivých kategorií a TOP 10 manažerů. Vedle klasických oborů ČMA ocenila osobnosti např. v kategorii Manažer digitálního věku, Vizionář a Manažer malého a středního podniku. Oznámeni byli i vítězové Ceny Inovace pro udržitelný rozvoj CBCSD.

FOTO vítězové MR 2019

Výsledky byly vyhlášeny oproti plánovanému dubnovému a říjnovému termínu 3. prosince, a to v pražské centrále ČMA za účasti několika vítězů a hodnotitelů. Žezlo soutěže předal svému nástupci vítěz předchozího ročníku prof. Vladimír Mařík, CIRC ČVUT.
„Nehledě na komlikace provázející soutěž kvůli opakovanému nouzovému stavu výsledky potvrzují vysoký společenský význam tohoto dlouhodobého projektu napříč obory vyhledávat a zviditelňovat úspěšné manažerské osobnosti a vizionáře,“ uvedl Petr Kazík, předseda Hodnotitelské komise a prezident ČMA. Ten současně vyhlásil 28. ročník soutěže MANAŽER ROKU 2020.
Další informace, včetně medailonků, videomedailonků a osobního vyznání vítězů a finalistů, najdete na webu soutěže www.manazerroku.cz

Vítězové 27. ročníku MANAŽER ROKU 2019

MANAŽER ROKU

 

Jan Juchelka

Komerční banka a.s.

 

MANAŽERKA ROKU

 

Hana Šmejkalová

East Bohemian Airport, a.s.

 

 

Vítězové kategorií

Hausenblas Martin

akcionář

ADLER Czech, a.s.

Vizionář

Klečka David

CEO

Yieldigo, s.r.o.

Mladý manažerský talent

Klíma Josef

Předseda družstva

ELAP výrobní družstvo

Manažer digitálního věku

Kolouch Petr

Ředitel

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy

Nezisková sféra

Kurčík Jaroslav

Předseda představenstva a generální ředitel

PENAM, a.s.

Zemědělství

Lukl František

Starosta města Kyjov

Předseda svazu města a obcí ČR

Veřejná správa

Marethová Halka

Předsedkyně družstva

KOVOS družstvo Teplice

Manažer malého a středního podniku

Stehno Vladimír

Předseda představenstva

COOP družstvo HB

Služby

Svozil Cyril

Ředitel a majitel

FENIX Trading, s.r.o.

Průmysl a návazné obory

Vítězové jsou uváděni dle abecedního pořadí.

 

TOP 10 nejúspěšnějších manažerů

Dočkal Vít

Vedoucí projektové kanceláře a strategických projektů

Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky CIIRC ČVUT

Juchelka Jan

GŘ a předseda představenstva

Komerční banka a.s.

Klečka David

CEO

Yieldigo, s.r.o.

Klíma Josef

Předseda družstva

ELAP výrobní družstvo

Knap Roman

Generální ředitel

Česká pošta, s.p.

Kurčík Jaroslav

Předseda představenstva a generální ředitel

PENAM, a.s.

Lukl František

Starosta města Kyjov

Předseda svazu města a obcí ČR

Stehno Vladimír

Předseda představenstva

COOP družstvo HB

Svozil Cyril

Ředitel a majitel

FENIX Trading, s.r.o.

Šmejkalová Hana

Místopředsedkyně představenstva EBA a.s.

East Bohemian Airport, a.s.

Vítězové jsou uváděni dle abecedního pořadí.

 

 

Cena Inovace pro udržitelný rozvoj

Veselý Radek

Kategorie:

Chytrá energetika

 

ADLER Czech, a.s.

 

Semerák Karel

Kategorie

Průmysl

 

SENSE Vital s.r.o.

 

Každoročně soutěž přináší vedle profilů a videovizitek také osobní vyznání finalistů ve formě odpovědí na otázky, včetně manažerských počinů. Analýza vyznání finalistů 27. ročníku zjistila, že zhruba 30 procent z nich vstoupilo do soutěže s tím, že se jim podařilo vybudovat „tým spokojených, kreativních a inovativních lidí, kteří vytvářejí prosperující společnost“. Podobně početná skupina finalistů zmiňovala „změnu způsobu řízení a transformaci“. Přibližně třetina

respondentů hovoří o manažerském úspěchu v souvislosti s inovacemi, například přechodem na automatizovaný provoz, s investicí či rozběhnutím start-upu. Menší skupina finalistů poukazuje na „stabilní hospodářské výsledky v dobách bouřlivých změn na domácím či světovém trhu“.

O soutěži MANAŽER ROKU
Již 27 let soutěž vyhledává, hodnotí, oceňuje a propaguje nejlepší řídící pracovníky, lídry českého managementu. Její jedinečnost spočívá v tom, že vyzdvihuje manažery napříč odvětvími, profesemi a regiony. Je prezentací moderních, úspěšných metod řízení a nových trendů. Do finále se za čtvrtstoletí dostalo 1600 osobností, nejvyšším titulem Manažer/Manažerka roku bylo oceněno 65 z nich. V roce 2018 – příhodně v roce stoletého výročí založení republiky byli oceněni manažeři čtvrtstoletí. Další informace najdete na www.manazerroku.cz

O České manažerské asociaci
Dobrovolné nezávislé sdružení řídících pracovníků – manažerů. Vznikla v roce 1990 a jejím posláním je působit na rozvíjení odborných schopností manažerů. Přispívá ke zvyšování podnikatelské výkonnosti, konkurenceschopnosti, etiky řízení, kultury vztahů a odpovědného postoje manažerů vůči zákazníkům i společnosti. Ročně pořádá ČMA až 80 akcí, většinou v 15 regionálních a odborných klubech. V roce 2020 asociace oslavila 30 let od svého vzniku. Vzhledem k omezené možnosti pořádání standardních akcí, asociace založila Studio ČMA a její aktivita se tak převážně přesunula do online prostředí. ČMA je vyhlašovatelem a organizátorem soutěže MANAŽER ROKU. Je spoluzakladatelem České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj (CBCSD). Je členem asociace manažerů CEC European Managers, která sdružuje přes milion manažerů v celé Evropě.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3