INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

IMG 0197

V roce 2011 vstoupilo naše Sdružení zahradnických center do mezinárodní asociace zahradnických center (IGCA – International Garden Centre Association, www.intgardencentre.org). IGCA byla založena v roce 1960 a v současné době zastřešuje 18 členských zemí od Kanady po Jižní Afriku.

A pokud spočteme všechna zahradnická centra, která jsou členy národních asociací, dostaneme se k úctyhodnému číslu 2 320. Hlavní strategií IGCA je zlepšování světové úrovně zahradnických center a nejdůležitější činností jevzájemné sdílení a výměna informací a zkušeností z oboru. Díky vstupu do IGCA jsme se zapojili do komunikační platformy a otevřeli jsme si dveře mezi nejlepší zahradnické centra ve světě. Během členství jsme navázali a stále navazujeme kontakty a přátelství s kolegy a předáváme si důležité informace pro rychlejší rozvoj našich prodejen a obchodních strategií.

Jednou ze stěžejních aktivitIGCA je pořádání kongresů, které slouží k prezentaci úrovně zahradnického oboru v hostitelských zemích. Delegáti kongresu (bývá jich zpravidla kolem 200) navštěvují po dobu 5 dnůmístní zahradnická centra, obchodní partnery a pěstitele rostlina součástí kongresu jsou i jednání orgánů IGCA a Valné hromady IGCA. Během kongresu probíhá také „Interactive tour“ určená pro mladou generaci majitelů zahradnických center, kteří jsou i touto formou připravováni k budoucímu převzetí zodpovědnosti za rodinné firmy. Kongres se pokaždé stává i významnou společenskou událostí v hostitelské zemi, pravidlem jsou články, jak v celonárodním tisku, v odborných publikacích, tak i reportáže v hlavních zpravodajských televizních relacích. Kongresy probíhají pod záštitou veřejných institucí.Např. v roce 2014 se kongresu v Irsku zúčastnil i Michael Higgins, prezident Irské republiky.
Po počátečním nesmělém zapojení do činnosti IGCA jsme se stali plnohodnotným členem asociace, účastníkem jednání orgánů IGCA, mezinárodních kongresů a aktivně se podílíme na společných projektech. V loňském roce jsme zaznamenaly dva výrazné úspěchy: ing. Štěpán Šmerda byl zvolen členem Rady IGCA a také byla přijata naše kandidatura hostit mezinárodní kongres v roce 2018 (již 59. v pořadí). Přidělení kongresu vnímáme jako velký úspěch, poprvé se bude konat v zemi bývalého východního bloku a máme možnost prezentovat úroveň celého zahradnického oboru v České republice. Kongres probíhá ve dnech 16.-22.9.2018 a hlavním kongresovým městem bude Praha.

Během kongresu zahraniční delegáti kongresu z 18 zemí navštívili několik zahradnických center v České republice ( ZC Dvořák, ZC Chládek, ZC Líbeznice, ZC Ferenčík, ZC Starkl v Čáslavi), partnerských – sponzorských firem (Arboeko, Plastia a AGRO CS i další ) a historických měst Český Krumlov a Prahu.
Při našich jednáních s kolegy v IGCA jsme se přesvědčili, že se máme čím inspirovat, získáváme mnoho podnětů k vylepšení a zároveň jsme zjistili, že naše společná práce ve Sdružení je inspirativní i pro zahraničí, že naše zahradnická centra již dnessnesou srovnání s ostatními centry ve světě a že máme co ukázat a čím se prezentovat. Pořádání kongresu je potvrzením pevného zakotvení našich zahradnických center do vyspělého zahradnického světa.

Petr Nechyba

výkonný manažer Sdružení zahradnických center s.r.o., organizační zajištění kongresu

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3