INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Gala DinnerČesko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) má 25 let. Galavečerem 30. října v Paláci Žofín oslavila největší bilaterální komora v zemi čtvrtstoletí česko-německého hospodářského úspěchu. Popřát jí přišlo na 300 hostů, mezi nimi špičky byznysu i politiky.

„Naše spolupráce je nadstandardní a já samozřejmě udělám všechno proto, aby fungovala ještě lépe,“ chválil česko-německé vztahy ve videopozdravu premiér Andrej Babiš.
Předseda vlády poděkoval komoře a jejím členským firmám za velkou angažovanost v ČR. Babiš řekl, že zná i jejich problémy, jako například nedostatek odborných pracovních sil, a slíbil intenzivně pracovat na jejich řešení: „Chtěli bychom už konečně zrealizovat duální systém.“
Tajemnice spolkového ministerstva hospodářství a energetiky Claudia Dörr-Voß ocenila přínos komory a dynamiku vzájemných hospodářských vztahů, za kterou vděčí mimo jiné vysokému podílu průmyslu v obou zemích. S ohledem na globální trhy pak vytýkala: „Musíme být ještě úspěšnější v konkurenceschopnosti.“

Česká republika je pro Německo sedmým nejdůležitějším importérem, s žádnou jinou zemí nemá tuzemsko tak úzké vazby, zdůraznil v projevu prezident ČNOPK Jörg Mathew (na snímku), a dodal: „Náš hospodářský tandem píše rekordy a Česko je premiantem střední a východní Evropy. Na tom mají značný podíl i ČNOPK a její inovativní členské firmy.“ ČNOPK je s 680 členy největší zahraniční hospodářskou komorou v ČR.

„ČNOPK je garantem toho, že do spolupráce obou zemí proudí německé know how, a dala rozhodující impulz pro strategii Průmysl 4.0 v České republice,“ připomněl Peter Esser, viceprezident Německého sněmu obchodních a průmyslových komor, mateřské organizace ČNOPK.

Oslavy výročí zakončí ČNOPK 27. listopadu v pražské Galerii Mánes vyhlášením vítězů startupové soutěže „Connect Visions to Solutions“ a odbornou Future Conference. Jako keynote speaker přinese ekonom Tomáš Sedláček pohled na roli člověka v digitálním světě.

O ČNOPK:

ČNOPK je součástí celosvětové sítě německých bilaterálních zahraničních hospodářských komor. Jejím posláním je podporovat česko-německý byznys a ekonomickou spolupráci obou zemí. Sleduje trendy a těm s největším potenciálem pro česko-německou ekonomickou spolupráci se věnuje intenzivně. V roce 2015 komora v ČR rozpoutala diskuzi k tématu průmysl 4.0 a od roku 2016 organizuje soutěž Connect Visions to Solutions. Tyto aktivity komora v roce 2017 prohloubila TopTématem „Inteligentní infrastruktura“.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3