INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

1 A 23hV sobotu 14. prosince se v Praze konala 23. valná hromada Česko-vietnamské společnosti (ČVS), která zhodnotila dosavadní 22 letou aktivní práci pro integraci Vietnamců v ČR i ke zlepšení přátelství a hospodářské spolupráce České republiky s Vietnamem.

ČVS vyzvala prostřednictvím čestného předsedy a tiskového mluvčího Marcela Wintera spolky a organizace Vietnamců v ČR, aby využily možnost dotací Ministerstva vnitra ČR k realizaci kurzů češtiny pro Vietnamce žijící u nás, kteří neumí česky. Dále vyzvala Vietnamce v ČR ke zlepšení trvalé spolupráce s celostátními sdělovacími prostředky (tisk, rozhlasy i televize), aby se zlepšila objektivní informovanost české veřejnosti o charitativních, sportovních i společenských akcích vietnamské komunity v České republice.

Pozdravný projev a poděkování za aktivity ČVS pro Vietnamce žijící v ČR přednesla zástupkyně velvyslance Vietnamu v Praze paní Tran Thanh Huong. ČVS poděkoval za aktivity a za mnohaletou spolupráci zástupce Svazu Vietnamců v ČR pan Ing. Ha Nguyen Trung, Ph.D.

23. valná hromada ČVS byla letos volební a jednohlasně zvolila opět dosavadní předsednictvo ČVS i pro období 2020-2022. I nadále je předsedou ČVS PaeDr. Miloš Kusý, výkonným místopředsedou Ing. Jaroslav Vítek, MBA a místopředsedou Jiří Hruška. Dále v předsednictvu ČVS jsou Doc. Ing. Jaroslav Macháček, CSc., PhDr. Jiří Šíma, Dr.Sc., JUDr. Jan Choděra, RNDr. Anna Zehnálková, Ing. Dinh Van Hoi a doživotně jmenovaný čestný předseda ČVS Marcel Winter, který je stále tiskovým mluvčím Česko-vietnamské společnosti. Vedoucí revizní komise ČVS je opět Mgr. Lenka Patrasová.

Patrik Kusý
člen revizní komise Česko-vietnamské společnosti
www.cvs-praha.cz 
www.facebook.com/MarcelWinter 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3