INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Jiří KabelkaJeden ze zakladatelů a dosavadní předseda představenstva inženýrské společnosti DEL ze Žďáru nad Sázavou Jiří Kabelka získává její stoprocentní obchodní podíl. Po dohodě s ostatními akcionáři se bude nadále věnovat své vizi dlouhodobého rozvoje společnosti. Její vedení zůstává ve svých pozicích, kde se bude dále podílet na výkonném řízení podniku. Účastníci se rozhodli nezveřejňovat výši transakce.

Žďárský DEL, který se specializuje na průmyslovou automatizaci a patří mezi největší zaměstnavatele v regionu, bude mít nově jen jediného vlastníka. Tím se v červnu po dohodě s dalšími čtyřmi společníky stal jeden ze zakladatelů společnosti Jiří Kabelka. „Společně s bývalými akcionáři jsme naši společnost budovali dlouhá léta, letos to bude 25 let od jejího založení. Dostali jsme se do věku, kdy je čas zamyslet se, jak dál. Shodli jsme se, že nepodstoupíme riziko v podobě cizího investora. Je pro nás důležité zachovat kontinuitu a stabilní prostředí. Po vzájemné dohodě proto společnost převezmu sám, protože chci i nadále rozvíjet celou skupinu. Věřím, že společně se skvělými zaměstnanci změnu zvládneme a udržíme se na špici evropské úrovně technologických automatizačních firem,“ uvádí Jiří Kabelka, který má zájem na tom, aby společnost nadále patřila mezi lídry v oboru automatizace, inženýringu, robotizace či nově v oblasti výroby nabíjecích stanic pro elektromobily.

Bývalí spoluvlastníci v DEL zůstávají

Změna struktury vlastnictví se nepromítne do obsazení managementu společnosti, bývalí spoluvlastníci zůstávají i nadále ve svých řídících pozicích. „Na budování firmy do podoby, kterou má dnes, jsem se podílel více než dvacet let. Svůj podíl nyní rád předávám do rukou, o kterých vím, že se budou starat o její prosperitu i v budoucnosti. Stejně tak jsem připraven postupně předávat své dlouholeté zkušenosti nové generaci manažerů,“ říká jeden z původních akcionářů Zdeněk Králíček, který ve společnosti DEL zároveň působí jako obchodní ředitel.

Situace, kdy dlouhodobě společně budovanou firmu nepřevezme cizí subjekt, je podle odborníků spíše ojedinělá. „Často se setkáváme s modelem, kdy původní zakladatelé společnost buď prodají strategickému investorovi, anebo ji přenechají svým nástupcům. Tento případ je však výjimkou, protože stoprocentní podíl získal právě jeden ze zakladatelů,“ dodává Petr Kymlička, partner poradenské společnosti Moore Czech Republic, která převod vlastnických podílů odborně zaštiťovala.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3