INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Již jen do 31. srpna mají podnikatelé možnost přihlásit svoji firmu do 2. ročníku Ceny za společenskou odpovědnost – Podnikáme odpovědně. Toto ocenění má za cíl ukázat, že desetitisíce drobných akcí a aktivit, které v oblasti společenské odpovědnosti realizují menší firmy, jsou v součtu stejně významné, ne-li významnější, než rozsáhlé a široce medializované projekty velkých firem.

Cenu za společenskou odpovědnost – Podnikáme odpovědně organizují společně Rada kvality České republiky, Asociace společenské odpovědnosti, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a společnost P3 – People, Planet, Profit. Je vyhlašována ve třech kategoriích: malý a střední podnik, rodinná firma a sociální podnik. Jejím cílem je ocenit a zviditelnit aktivity menších podnikatelů, které ke společensky odpovědnému chování vedou většinou silné etické a osobní hodnoty majitelů či zakladatelů. V oblasti CSR sice nedisponují samostatnými odděleními či rozsáhlými systémy, ale i s méně formálním přístupem vytváří obrovský přínos pro společnost a jejich příběhy mohou inspirovat a motivovat ostatní.

„Společensky odpovědné podnikání je nejen základem dosažení trvale udržitelného rozvoje, ale stále více se stává i jednou z podmínek konkurenceschopnosti. A zdaleka se netýká jen těch největších firem. Proto Rada kvality ČR podporuje ocenění Podnikáme odpovědně, které pomáhá rozvíjet společensky odpovědné chování menších podniků a oceňuje jejich nesporné úspěchy v této oblasti," řekl Robert Szurman, státní tajemník v Ministerstvu průmyslu a obchodu a předseda Rady kvality ČR.

Do druhého ročníku Ceny za společenskou odpovědnost – "Podnikáme odpovědně" se mohou firmy hlásit do konce srpna. Nezávislé hodnocení přihlášených provede Sdružení pro oceňování kvality a vítězové jednotlivých kategorií budou oceněni na Slavnostním večeru ve Španělském sále Pražského hradu v rámci Listopadu – Měsíce kvality v ČR.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3