INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

878A0621Počátkem března odstartoval letošní a celkově v pořadí již jedenáctý ročník soutěže ekologických a energeticky úsporných projektů a dobrých nápadů – E.ON ENERGY GLOBE.

Snímek ze slavnostního vyhlášení loňského kola E.ON ENERGY GLOBE

A protože letošní soutěžní kolo se přece jen v něčem odlišuje od minulých, požádali jsme o rozhovor koordinátorku soutěže Vladimíru Gláserovou ze společnosti E.ON, aby nám tyto novinky i způsob přihlášení zajímavých projektů do soutěže přiblížila.

Čím se tedy letošní ročník od minulých odlišuje?

Soutěžit o prestižní ekologickou cenu mohou stále firmy, obce i jednotlivci. Změnily se ale lehce kategorie soutěže. Svůj projekt mohou lidé přihlásit do 6 různých kategorií. Z minulých ročníků zůstaly kategorie Obec, Firma, Stavba a Nápad. Ve všech kategoriích jsou hodnoceny již hotové a funkční projekty, kromě kategorie Nápad. Ta patří projektům, které na svou realizaci teprve čekají. Dřívější kategorii Mládež najdou letos soutěžící pod názvem Vzdělávání a nejenom kutilové mohou své výrobky nově přihlašovat do kategorie Produkt.

Vladka GlaserovaVlaďka Glaserová, koordinátorka soutěžePravdou je, že kategorie Produkt je mnohem širší a například firmám umožní přihlásit do ní energeticky úsporný výrobek...

Toto byl i jeden z důvodů, proč kategorii Kutil nahradil Produkt. Dáváme tak možnost přihlásit se se svým výrobkem nejenom jednotlivcům, ale i firmám či odborným spolkům a skupinám.

Jak lze tedy výrobek či projekt do soutěže přihlásit a kde je možné získat k tomu potřebné informace?

Veškeré informace najdou zájemci na webových stránkách www.energyglobe.cz. Zde funguje online přihlašování projektů. Stačí kliknout na přihlašování a vybrat jednu z kategorií. Pak už vás přihláška sama ve vyplňování navede. Přihlašování nezabere mnoho času, celá přihláška má pouze čtyři kroky. Je ale dobré zaměřit se na co nejpřesnější popis projektu.

Můžete nám objasnit jednotlivé etapy soutěže?

Po uzavírce přihlášek na konci dubna 2019 vybere odborná porota dva nejlepší projekty z každé kategorie. O tom, které projekty zvítězí, pak rozhodne široká veřejnost. Lidé budou moci od června hlasovat pro jeden ze dvou projektů v každé kategorii na webu soutěže www.energyglobe.cz. Výjimka se týká pouze kategorie Nápad a celkového vítěze soutěže. Zde o prvenství rozhodne odborná porota. Online hlasování poběží do poloviny září, vítěze se pak dozvíme na slavnostním vyhlašování.

To znamená, že občané mohou online zasláním svého typu rozhodnout o vítězích v jednotlivých kategoriích?

Přesně tak. Lidé v online hlasování vybírají jeden ze dvou nominovaných projektů v každé kategorii. Vítěze jednotlivých kategorií oceníme v říjnu v rámci slavnostního televizního vyhlášení. Slavnostní předávání cen přenáší Česká televize, a všichni tak mohou sledovat výsledky hlasování na svých obrazovkách.

A jaké zajímavé ceny letos čekají na vítěze?

Celkový vítěz letošního ročníku soutěže získá elektromobil od Škoda Auto. Na ostatní výherce čekají zajímavé ceny od partnerů. A co je neméně důležité, nejlepší projekt soutěže, který vybere odborná porota, se může dostat až do světového finále.

připravil Jiří Novotný

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3