INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

 omaČeská společnost pro jakost pořádá ve dvouletých intervalech konferenci From Farm To Fork, zaměřenou na oblast kvality a bezpečnosti potravin v celém potravinovém řetězci, tedy od zemědělců přes zpracovatele, obchodníky až po veřejné stravování. Tradičním partnerem konference je Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR. Kromě zmíněných témat bude letos pozornost věnována také aktuálnímu tématu – digitalizaci a robotizaci v zemědělství a potravinářství.

O kvalitě se hojně hovoří nejen napříč všemi obory podnikání, ale i v oblasti veřejného sektoru. Ze zkušeností České společnosti pro jakost lze identifikovat obory, které jsou lídry v oblasti kvality a bezpečnosti. K těmto oborům patří zejména automobilový průmysl, letecký průmysl, jejich dodavatelé a (přestože se hovoří například o dvojí kvalitě potravin) zemědělská výroba a potravinářský průmysl. Pro kvalitu a s ní související bezpečnost potravin jsou v České republice vytvořeny systémové podmínky, vycházející zejména z nastavených legislativních požadavků, dobrovolných či povinných nástrojů managementu bezpečnosti potravin a z vysoké odborné způsobilosti pracovníků, ať už z podniků, či z akademické sféry.

Konference From Farm To Fork se uskuteční 10. listopadu 2020, a z důvodu zajištění maximální bezpečnosti bude vysílána prostřednictvím online přenosu na internetu.

Program konference je rozdělen do tří tematických bloků. V prvním bloku vystoupí Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, a představí evropský pohled na strategii From Farm To Fork. Informacemi o její implementaci na úrovni ČR naváže ředitelka odboru bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství Jitka Götzová. Dále v prvním bloku vystoupí Pavel Mikoška, viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu, a to na téma Společenská odpovědnost a obchodní řetězce, a o tématu Food Waste bude hovořit Ján Kondáš.

V druhém bloku konference vystoupí zástupci Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Státní veterinární správy a představí výstupy své činnosti. O uplatnění Českých cechovních norem bude hovořit zástupce Potravinářské komory ČR; vedoucí kvality řetězce Penny pak představí využití IT v oblasti kontroly kvality Sustainability Green Product.

V posledním bloku budou na programu témata týkající se digitalizace a robotizace v zemědělském podniku a při zpracování potravin, také bude představeno využití umělé inteligence v kontrole kvality zemědělské produkce. V závěru konference zazní příspěvek zaměřený na evropské trendy ve veřejném stravování.

Součástí každého bloku bude i prostor pro diskuzi účastníků. Své dotazy můžete pokládat již nyní elektronicky na webu sli.do pod heslem #farmfork. Informace ke konferenci a možnost přihlášení budou zveřejněny na stránkách www.csq.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3