INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Globus Ceska tradice kolace Patnáct pekařství Globus rozšíří nabídku pečiva, kterým podpoří zejména české mlýny, mlékaře, pěstitele máku a výrobce povidel. Globus právě zařadil do své každodenní nabídky řadu výrobků Česká tradice, která vychází z receptů našich babiček. Pekárny tím rozšiřují také sortiment své značky Poctivá výroba Globus.

V každé z patnácti pekáren hypermarketů Globus upečou pekaři přes šedesát různých druhů pečiv od základu. Jde o kvasové chleby a rohlíky od cereálního a celozrnného pečiva až po sladké koláče. Při jejich výrobě se používá až 70 % surovin z Česka. „Přemýšleli jsme, jak dál zvýšit naši podporu českým dodavatelům a zároveň se trefit do chutí zákazníků. A protože víme, že milují českou klasiku a často nemají čas si ji doma upéct, rozhodli jsme pro ně připravit každý den kynuté buchty, štrúdly, bábovky a královské koláče,“ řekl vedoucí výroby a prodeje pekáren Globus Pavel Meduna. Podle odhadu tím pekárny Globus zvýší odběr ryze českých surovin až o 5 %. „Není to v našem objemu málo. Ročně zpracujeme 9200 tun mouky od českých regionálních mlýnů, 61 tun makové náplně a 32 tun máku na posypy, 32 tun povidel, 28 tun másla a 153 000 litrů smetany,“ vypočetl Pavel Meduna. Pekárny, jimž velí, mají s dodavateli dlouhodobé vztahy, a není tak problém s množstvím dodávek surovin. Jediným nedostatkem českého trhu je, že zde prakticky neexistují výrobci droždí. To musí Globus nakupovat ze sousedního Německa. 

Všechny výrobky řady Česká tradice zákazníci najdou v oddělení pekařství v každém hypermarketu Globus, jsou balené v nových obalech s označením Poctivá výroba Globus.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3