INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

mago 23Kvašení zeleniny je jedním z nejstarších způsobů uchovávání potravin. V současné době, kdy je trendem sezónnost, lokální produkty a návrat ke kvalitní stravě, by vás neměly minout krásné nádoby na kvašení od českých tvůrců z Fleru. Vyberete si, ať už dáváte přednost minimalizmu, nebo sázíte na rustikálnost.

Kvašení zvyšuje stravitelnost zeleniny a naše tělo z kvašené zeleniny neboli pickles získává více vitamínů, laktobacilů, enzymů i minerálů. Mléčné kvašení tedy benefity zeleniny ne­jen zachovává, ale dokonce je násobí. Při pravidelné konzumaci si budujeme a udržujeme zdravou střevní mikroflóru, která je nezbytná pro správné trávení a imunitu. Vedle pozitivního vlivu na střeva působí blahodárně i na další orgány jako játra, žaludek nebo močové cesty. „Například kysané zelí bylo všelékem našich babiček, protože zvyšuje imunitu, podporuje plodnost a působí i proti depresím. Abychom benefity ze zelí získali, musíme dát pozor na to, že kupujeme produkty bez chemie. V ideálním případě připravujeme kvašené zelí doma,“ řekla Eva Skoblíková ze značky mago.

Kvasit můžeme mnoho druhů zeleniny: zelí (červené, bílé i čínské), mrkev, petržel, celer, cibuli, ředkve, ředkvičky, červenou řepu, okurky, cukety, růžičky květáku, kapustu, papriky, brokolici, česnek... Pro obměnu chutí můžeme přidat libovolné koření a bylinky.
Na Fleru najdete desítky kvašáků nejrůznějších designů. Na chalupě nebo v tradičně zařízeném bytě se budou vyjímat ručně točené kameninové nádoby na kvašení od značky mago z Českého ráje. Na výběr je z mnoha barev i velikostí, výhodou je, že je můžete mýt v myčce. Jednoduchý interiér skvěle doplní elegantní kvašáky značky Keramika Vanya. Pořídit si k nim můžete i víčko bez otvoru, díky kterému získáte univerzálnější nádobu třeba na nakládání hermelínů nebo utopenců.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3