INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

1 vybraneü logoTradiční podzimní setkání „kvalitářů“ a všech příznivců moderních přístupů ke kvalitě a zlepšování proběhne letos v rámci Dnů kvality 2021, a to ve dnech 1. a 2. prosince.

Po dvouleté pauze budou mít účastníci akce příležitost potkat se společně na konferenci i slavnostním večeru České společnosti pro jakost v prostorech hotelu Clarion Congress Hotel Prague v Praze 9.

Program konference je zaměřen nejen na oblast kvality, ale i na další oblasti s kvalitou související. Byla připravena plenární zasedání, která jsou vhodná pro účastníky ze všech oborů. Svoje zkušenosti v rámci společného jednání předají manažerské špičky a osobnosti businessu.

A o jakých tématech se bude hovořit? Například o kvalitě ve službách bude mluvit prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáš Prouza, o kvalitě a bezpečnosti v jaderné energetice ředitel útvaru řízení kvality JE ČEZ Zdeněk Čančura. S využitím CSR přístupů pro podporu naplňování firemní strategie vás seznámí Zuzana Holá, ředitelka komunikace a udržitelného podnikání Nadace Vodafone Česká republika. O aktuálních výzvách v oblasti personálního řízení se zmíní Miroslav Červený, ředitel pro operativu Albert Česká republika, s.r.o. O zachování hodnot kvality v době transformace bude přednášet zástupce ŠKODA AUTO a.s. Milan Dufek. Dále se dozvíte například více o tom, kam směřuje kvalita či jak to bylo s nastavováním procesů Národního očkovacího centra v O2 Universum v Praze.

Významná část druhého dne konference bude patřit paralelním sekcím. Témata jsou zaměřena na oblasti, které jsou diskutovány lokálně, ať z pohledu České republiky, nebo Evropy, ale i globálního celosvětového pohledu. V rámci zaměření sekcí je kladen důraz na automobilový průmysl, energetiku či na sdílení nejlepších manažerských praxí.

Automobilový průmysl

Klíčová globální témata přináší pro výrobce automobilů i jejich dodavatele nové výzvy. Základní orientace směrem k e-mobilitě mění strukturu potřeb automobilek. Tato změna struktury klade zvýšené nároky na flexibilitu dodavatelského řetězce a schopnost přijmout nové výzvy. Jde o transformaci potenciálu vývojových center nejen automobilek, ale i u dodavatelů. Změny technologií pak přináší nové technické požadavky a potřebu budování nových kompetencí pracovníků napříč organizacemi. Úspěšné firmy se na tuto situaci chystají a připravují pro sebe i pro své dodavatele nové standardy a doporučené postupy. V rámci sekce dostanou slovo odborníci z Čes­ké společnosti pro jakost, ŠKODA AUTO a.s. nebo Robert Bosch GmbH.

Energetika

Sekce Kvalita v energetice je zaměřena na kvalitu dodávaných služeb a materiálů do divizi jaderná energetika. Gestorem sekce je prostřednictvím Zdeňka Čančury, ředitele útvaru řízení kvality JE, energetická společnost ČEZ a.s. Vystupující odborníci ze společnosti ČEZ se budou věnovat především tématům zajištění a kontroly kvality pro oblast zvláštních procesů, technické kvality, včetně legislativních požadavků České republiky. Součástí bude prezentace z oblasti kvalifikace a hodnocení dodavatelů pro dodávky vybraného zařízení pro jadernou energetiku. Stejně tak nesmíme zapomínat na systémovou certifikaci jako nedílnou součást kvality v energetice. Na téma systémové certifikace vystoupí Jan Weinfurt, jednatel TÜV Nord Czech, s.r.o.

Na vlně úspěchu

Česká společnost pro jakost každoročně vyhlašuje celou řadu soutěží pro fyzické osoby i organizace a v rámci Centra excelence sdružuje organizace, které chtějí své limity posouvat a míří k excelenci. I přes probíhající pandemii v ro-
ce 2020 a 2021 získala řada českých organizací významná ocenění z oblasti kvality a inovací. V rámci této sekce nazvané Na vlně úspěchu se držitelé cen jako Ambasador kvality České republiky, Quality Innovation Award, EFQM Global Award nebo značky kvality CZECH MADE s vámi podělí o své nabyté zkušenosti. V sekci vystoupí zástupci společností SIKO Koupelny, a.s., Jabor pro, s.r.o. Albert Čes­ká republika, s.r.o., Satturn Holešov spol. s r.o. nebo Dopravního podniku hl. m. Praha.
Přednášející v rámci svých vystoupení odpoví nejen na otázky: Jaké výhody ocenění pro firmu přináší? Co je pro získání ocenění klíčové? Jaké zkušenosti to vítězům dalo? Jak se do soutěží zapojit a proč v nich bojovat? Lze ocenění využít v marketingu nebo dalším rozvoji firmy? Ale bude prostor se ptát na vše, co vás v této oblasti zajímá.

Na konci prvního dne se můžou účastníci těšit na slavnostní společenský galavečer, na kterém budou vyhlášena a předána ocenění vyhlašovaná Českou společností pro jakost. Účastníci se dozví, kdo se pro letošní rok stane Ambasadorem kvality České republiky, kdo získá vítězství v národním kole mezinárodní ceny inovací Quality innovation Award, která organizace nově získala značku kvality CZECH MADE nebo kdo se stane Manažerem kvality roku nebo novým držitelem Ceny Anežky Žaludové.
Dovolujeme si vás srdečně pozvat na Dny kvality 2021. Jsme přesvědčeni, že každý návštěvník si najde své téma, ale nejen téma, ale využije i příležitostí pro sdílení zkušeností a navázání kontaktů. Celý program, možnost přihlásit se a další informace ke konferenci lze nalézt na webových stránkách České společnosti pro jakost nebo na konferenčním webu dnykvality.cz Organizátorem Dnů kvality 2021 je Česká společnost pro jakost.

tým pracovníků České společnosti pro jakost

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3