INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Petr Pavlík z Aholdu představuje značku Česká chuť webAlbert rozšiřuje nabídku českých výrobků ve svých obchodech. Novou spolupráci stvrdili na Královéhradecku při dnešním setkání zástupci řetězce a lokálních dodavatelů pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Účastníci akce na místě zpečetili spolupráci podpisem a symbolickým razítkem. Všechny produkty řady Česká chuť, které najdou zákazníci v Albertu exkluzivně, splňují definici české potraviny podle zákona.

Obchodní řetězec Albert představil zákazníkům již v prvním čtvrtletí letošního roku v řadě Česká chuť několik produktů, jako například česká jablka nebo pultové delikatesy. V tuto chvíli nabízí na 80 výrobků napříč čerstvým i trvanlivým sortimentem.

Spolupráci stvdil symbolickým razítkem ministr Jurečka web„Podpora domácích potravinářů je pro naše ministerstvo klíčová, stejně jako jasné a srozumitelné značení českého původu potravin. To, že se rozšiřuje nabídka českých výrobků v běžné obchodní síti, které navíc spotřebitelé snadno poznají, vnímám velmi kladně,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka. Ten se u příležitosti představení nové značky Česká chuť setkal u výrobce piškotů na Královéhradecku se zástupci vybraných tuzemských dodavatelů.

Větší dostupnost kvalitních českých výrobků
Vybraní tuzemští dodavatelé při setkání představili své výrobky a komentovali novou spolupráci s obchodním řetězcem Albert: „Naše spolupráce znamená pro české zákazníky především větší dostupnost kvalitních českých výrobků, což nás velmi těší,“ řekla Martina Králová, jednatelka společnosti Perník, kde se pečou 100% české piškoty. Nabídku svých produktů v široké obchodní síti čítající více než 300 obchodů po celém Česku chválil také Milan Lipavský ze společnosti Seli, vyrábějící pivní tyčinky, a Petr Hrdlička, ředitel firmy Záruba Food, odkud do prodejen Albert míří tradiční česká majonéza.

„Produkty České chuti do našich obchodů přináší naši dlouholetí malí i velcí dodavatelé z České republiky, kterým patří poděkování. Velice rádi ve spolupráci s nimi vycházíme vstříc zvyšující se poptávce našich zákazníků po potravinách domácího původu, jenž nová značka garantuje,“ řekl při setkání Petr Pavlík, ředitel pro obchod v řetězci Albert. „Věříme, že nabídku českých produktů, kterou budeme i nadále rozšiřovat, ocení,“ uzavřel.

Spolupráci stvrdili podpisem na setkání v Těchlovicích zástupci dodavatelů a řetězce Albert spolu s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou, který na závěr připojil také symbolické razítko.

Čerstvé i trvanlivé české potraviny
Zákazníci najdou exkluzivně v prodejnách Albert v řadě Česká chuť například mléčné a masné výrobky, ovoce, čerstvou i sterilovanou zeleninu, těstoviny, majonézu nebo hořčici, ale také pečivo, tyčinky a piškoty. Ty vyrábí v Těchlovicích u Hradce Petr Pavlík ředitel pro obchod v řetězci Albert webKrálové ze stoprocentně českých surovin, jako je třeba mouka z nedalekých Předměřic, společnost Perník.

Všechny výrobky značky Česká chuť splňují definici české potraviny podle definice Ministerstva zemědělství a Zákona o potravinách. Díky tomu mohou nést na obalech logo „Česká potravina“. Zákazníci si tak mohou být naprosto jistí nejen domácím původem, ale i kvalitou a tradičními českými recepturami.

Již nyní nabízejí prodejny Albert 100 % stálé nabídky hovězího a vepřového masa českého původu a čeští dodavatelé tvoří širokou základnu také u dalších čerstvých i trvanlivých potravin.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3