INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Foto 1GASCONTROL ve veletrhu EkoAuto prezentoval technologie pro elektromobily a CNG vozidlaDnes jezdí po českých silnicích už 20 000 vozidel na stlačený zemní plyn (CNG). Stále více příznivců však mají také auta na elektřinu. Na tento trend se zaměřila skupina GASCONTROL. Jeden z největších subjektů v ČR, který se dlouhodobě zabývá využitím CNG v dopravě, rozšiřuje své aktivity o nabídku nejmodernější nabíjecí technologie pro elektromobily. Základní modely představil na ostravském veletrhu EkoAuto 2018.

„Navázali jsme spolupráci s renomovanou německou firmou, která vyvinula inteligentní nabíjecí řešení pro soukromé a poloveřejné lokality. Díky špičkové technice, spolehlivé hardwarové platformě s mnoha funkcemi a vylepšenému uživatelskému rozhraní umožňuje snadnou konfiguraci a provoz,“ uvedl Radim Vaško, výkonný ředitel společnosti GASCONTROL. Na veletrhu firma prezentovala nabíjecí jednotku, která je vybavena dvěma proudovými chrániči a umožňuje tzv. inteligentní nabíjení s vyvažováním zátěže. Zabudovaná čtečka karet je napojena na řídicí systém, který zajišťuje fakturaci i archivaci. „Ve spojení s našimi zkušenostmi mají tyto německé nabíjecí stanice velké šance na rozvíjejícím se českém trhu. Řada firem uvažuje o výměně svého vozového parku za elektrovozy a budou nabíjecí technologie potřebovat,“ doplnil Radim Vaško.

Prognózy uvádějí, že elektromobily v Evropě budou mít v roce 2020 v prodejích 8% podíl a v roce 2025 dokonce 25%. Známé automobilky, včetně Škoda Auto, plánují nové modely s vyšší kapacitou baterií, čímž se prodlužuje doba dojezdu. Elektromobily mají čistý a bezúdržbový provoz, a tím i nižší náklady na provoz a údržbu. Majitelé elektrovozů spoří rovněž na povinném ručení a silniční dani.

Navzdory „elektro“ trendu má stlačený zemní plyn v dopravě náskok a řadu výhod. Spotřeba CNG v ČR meziročně vzrostla o 14 %. Podle statistik Českého plynárenského svazu se počet vozidel na CNG za poslední rok zvýšil o více než 4000. „Využití CNG v dopravě se věnujeme dlouhodobě a považujeme stále tento směr za perspektivní. Na veletrhu EkoAuto jsme proto prezentovali technologie pro elektromobily i CNG vozidla,“ uvedl Milan Slamečka, obchodní ředitel společnosti GASCONTROL. Havířovská firma dodává v různých modifikacích veřejné i firemní plnicí stanice pro auta, vysokozdvižné vozíky, užitkové vozy i autobusy. Srdcem každé plnicí stanice je kompresor, ten může být vhodný pro zemní plyn nebo biometan. Technologie odpovídají nejpřísnějším požadavkům na bezpečný a ekologický provoz.

Foto 2GASCONTROL staví v Orlové plnicí stanici CNG pro autobusy

Autobusy na stlačený zemní plyn jezdí už ve více než 60 českých městech. Plnicí stanice pro některá z nich postavila právě firma GASCONTROL. „Aktuálně stavíme plnicí stanici pro provozovatele veřejné dopravy v Orlové. Dva výdejní stojany obslouží až 40 autobusů denně. Stejnou technologii jsme instalovali už dříve v Českém Těšíně. Hlavní část nové plnicí stanice tvoří dva vysokotlaké kompresory, které jsou doplněny moderními technologiemi, bezpečnostními prvky a zařízením na měření,“ popsal Milan Slamečka.    

(jd)

 www.gascontrolgroup.cz 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3