INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

DZ Drazice na veletrzich v Chicagu Moskve a Minsku 02DZ Dražice na veletrhu v Moskvě Společnost Družstevní závody Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody, dosáhla v minulém roce celkového obratu 1,4 miliardy korun. Téměř 30 % jejích tržeb tvořil export na zahraniční trhy, který se za poslední desetiletí ztrojnásobil – až na aktuálních více než 400 milionů korun.

V rámci dalšího posilování své pozice v zemích EU, Rusku nebo v Severní Americe se firma pravidelně účastní mezinárodních veletrhů zaměřených na technická zařízení budov, zdroje vytápění a ohřev vody. Zde prezentuje především kombinované a nepřímotopné bojlery pod značkou DZD, o které je v zahraničí největší zájem.

Družstevní závody Dražice vyvážejí ohřívače vody do téměř 40 zemí světa, mezi kterými zaujímají nejvýznamnější pozici země Evropské unie, Rusko nebo Ukrajina. Své postavení na dominantních trzích posilují nejen tím, že poskytují svým zákazníkům stále kvalitnější a dostupnější servis a technické poradenství, ale také pravidelnou účastí na mezinárodních veletrzích a výstavách.
„Při výběru odborných veletrhů se snažíme pokrýt opravdu široké spektrum zemí, abychom zde přímo podpořili své exportní aktivity. Naši prezentaci na výstavách proto řešíme průběžně a reagujeme na vhodné příležitosti, které nám zvolené zahraniční trhy skýtají. Mezi nejvýznamnější mezinárodní veletrhy, kterých jsme se letos zúčastnili, patří AHR v Chicagu a Aquatherm v Moskvě (= prestižní americká a ruská přehlídka technických zařízení budov, zdrojů vytápění či sanitárního zařízení a klíčová platforma pro sdílení žhavých novinek výrobců z celého světa). Dále jsme své výrobky prezentovali na veletrzích Water & Heat v běloruském Minsku a Namu Pasaulis v Kaunasu – litevské obdobě českého veletrhu For Habitat zaměřené na bydlení, interiérové vybavení a design. A v květnu se chystáme navštívit kyjevský Aquatherm a výstavu Expo Frio Calor v Chile,“ uvedl David Benda, ředitel zahraničního obchodu Družstevních závodů Dražice, a dodal: „Právě vstup na některé zámořské trhy – např. v Chile – považujeme za velkou výzvu. Zdejší trh je totiž velmi specifický zcela jinou mentalitou místních obyvatel i technickými odlišnostmi v elektrickém a instalatérském připojení, s nimiž by se mělo počítat již při vývoji jednotlivých výrobků dovážených z Evropy. Každý exportér se tak musí na tamější standardy pečlivě připravit.“

Družstevní závody Dražice vyváží na zahraniční trhy především závěsné nebo stacionární modely nepřímotopných a kombinovaných ohřívačů vody. K nepřímotopnému zásobníku (např. OKC NTR/HP) je vždy nutné připojit prostřednictvím výměníku externí zdroj energie, kombinované ohřívače vody (např. OKC NTR(R)/BP) zajišťují ohřev elektrickou energií, nebo, v případě jejího výpadku, pomocí druhého zdroje tepla napojeného na výměník. Tím může být u obou typů ohřívačů vody kotel na tuhá paliva, solární kolektory nebo tepelné čerpadlo.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3