INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

VJ a ČTKonference ISSS, tradičně doprovázená setkáním V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society), je již od roku 1998 uznávanou komunikační a prezentační akcí pro všechny subjekty státní správy a samospráv, odborníky i dodavatele technologií a služeb, kteří se podílejí na reformě veřejné správy, rozvoji e-governmentu a digitalizaci společnosti.

Ve dnech 1.–2. dubna 2019 se v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové uskuteční již 22. ročník. V posledních letech se zde pravidelně registruje přes 2300 zájemců.

Na 1. snímku: Ani letos nebude chybět eurokomisařka Eva Jourová

Účastníci 22. ročníku budou moci v rámci slavnostního zahájení sledovat vystoupení členů vlády i premiéra Andreje Babiše, místopředsedy vlády a ministra vnitra Jana Hamáčka a jejich dalších kolegů, včetně vládního zmocněnce pro IT a digitalizaci Vladimíra Dzurilly. Mezi účastníky jako obvykle nebude chybět několik desítek senátorů a poslanců Parlamentu ČR, šéfové státních organizací, náměstci ministrů, hejtmani, primátoři, starostové i další zástupci státní správy i samospráv. Již potřetí se ve své pozici komisařky Evropské komise pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví konference zúčastní i Věra Jourová. Ta se aktivně zapojí nejen do programu slavnostního zahájení, ale bude i jedním z přednášejících v úvodním odpoledním bloku – mimochodem, její loňské vystoupení zaměřené na dopady GDPR patřilo k nejnavštěvovanějším prezentacím v celém programu ISSS. Letos zde bude prezentovat především svoje postřehy k rozvoji digitální společnosti, aktuální situaci a plánům v oblasti kybernetické bezpečnosti a související mezinárodní spolupráci v EU.
sál1 kopie kopieSál KC Aldis bývá nabitý k prasknutíV programu doprovodné visegrádské konference, který se bude částečně prolínat s prezentacemi a diskuzemi probíhajícími v rámci národní konference ISSS, se objeví informace o zajímavých projektech e-governmentu, které se v jednotlivých zemích podařilo rozpracovat nebo dokončit, představí se řada příkladů dobré praxe a diskutovat se bude o hlavních výzvách a plánech v oblasti informatizace veřejné správy a digitalizace života. Na pořad jednání zcela jistě přijde i hodnocení stavu e-governmentu, další rozvoj konceptu smart cities a smart regionů a hovořit se bude i o některých projektech v rámci přeshraniční či mezinárodní spolupráce nebo využití moderních technologií v oblasti turistického ruchu a podpory turistických destinací.
Sp stánek kopieNa stánku generálního partnera České spořitelny se řeší způsoby finanční podporyLetos bude většina prezentací a diskuzí věnována tématům, jako jsou identifikace a identita občana v digitálním světě, rozšiřující se nabídka a možnosti digitálních služeb poskytovaných orgány veřejné moci, digitalizaci stavebního řízení, projektům jako Portál občana nebo čipový občanský průkaz, novinkám a nástrahám v oblasti veřejného investování a podobně. Zajímavě se rýsují také programové sekce věnované elektronizaci zdravotnictví nebo digitálním technickým mapám a jejich dalšímu rozvoji. Často probírané aspekty kybernetické bezpečnosti nebo využití moderních technologií v různých oblastech digitalizace života jsou v posledních letech obsaženy skoro ve všech přednáškách, nicméně i tak jsou na programu i bloky věnované specializovaným vystoupením k těmto tématům.
Součástí oficiálního programu konference bude také pondělní odpolední blok přednášek a workshop účastníků soutěží Zlatý erb a ZlatyErb.sk s podtitulem „Zkušenosti s weby samospráv v zemích V4“, kterého se tradičně účastní i zástupci Senátu Parlamentu ČR a řada dalších významných představitelů veřejné správy ČR i dalších zemí. Během něj budou oceněni soutěžící o letošní Zlatý erb, kteří se v kategoriích celostátního kola umístili na druhých a třetích místech, vítězové pak svoje diplomy a ceny tradičně obdrží na slavnostním vyhlášení v rámci programu pondělního galavečera.

Prokop Konopa

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3