INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

suit 869380 1280Call to vote for the European elections. Touto výzvou k volbám do Evropského parlamentu se na více než milion svých členů obrátila evropská asociace manažerů CEC European Managers. Toto sdružení 17 národních asociací, včetně České manažerské asociace (ČMA), a 8 odvětvových konfederací, je vlivnou organizací a sociálním partnerem Evropské komise.

Výzva se obrací na všech 10 milionů evropských manažerů a dalších 38 milionů lidí v odborných profesích. Jedině společně mohou evropské země uniknout riziku bezvýznamnosti ve světě, upozorňuje. 

„Jednoznačně stojíme za výzvou CEC European Managers a její snahou podpořit strany, které prosazují zájmy evropských manažerů,“ uvedl Pavel Kafka, prezident České manažerské asociace, která byla 20. května přijata za plnohodnotného člena CEC European Managers. Tím byla završena dlouhodobá snaha o zapojení do evropských struktur s cílem prosazovat účinněji zájmy svých členů v rámci
Evropské unie.
Hlavními požadavky CEC European Managers vůči unijním institucím je zvyšování konkurenceschopnosti Evropy, což zahrnuje důraznější podporu zavádění nových technologií, omezení evropské byrokracie a přenesení větších rozhodovacích pravomocí na národní státy. V případě, že Evropa zásadně nezmění politiku posilování konkurenceschopnosti, do 10 let nebude konkurenceschopná vůči Asii a Americe, varuje asociace.
Současně chce silnou a jednotnou Evropu navenek, tedy v oblasti bezpečnosti, je například pro budování evropské armády, mezinárodního obchodu a smluv či regulace migrace. Jednoznačně podporuje volný trh.

Mezi členy CEC European Managers panuje přesvědčení, že nakonec nedojde k Brexitu a Británie setrvá v Evropské unii. Jasně se vyjadřuje za její setrvání v EU.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3