INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

2019 09 16 09 05 18 Prosperita 09 19.pdf WriterGASCONTROL je tradičním českým výrobcem a dodavatelem technologií a výrobků zejména pro plynárenství a energetiku. Specializuje se na dodávky technických řešení, včetně atypických zařízení na míru zákazníkovi. Je odborníkem na výstavbu plynovodů i doprovodných zařízení a výstavbu bioplynových nebo CNG plnicích stanic.

Nabízí i speciální výrobky a služby, z nichž některé jsou v ČR ojedinělé, a řadí tak GASCONTROL mezi top dodavatele plynárenských technologií. Firma věnuje velkou pozornost vlastnímu vývoji nových plynárenských technologií. Sestavila například mobilní tlakovou stanici na zkapalněný zemní plyn (LNG), která dokáže dočasně plně nahradit dodávky plynu, a slouží tak jako virtuální plynovod.

Odborník na velké dimenze

Své odborné zkušenosti prokázala skupina GASCONTROL v poslední době například při stavbě tranzitního vysokotlakého plynovodu o průměru 1 m (DN 1000) v Polsku u města Opole. „Pro distributora plynu jsme tam postavili celkem 33 kilometrů potrubí. Práce probíhaly velmi efektivně díky moderním svařovacím automatům, které zvládnou během týdne úsek dlouhý až 1,5 kilometru. Svary přitom splňují vysoké požadavky na kvalitu, která se ověřuje ultrazvukovou zkouškou,“ uvedl Mieczyslaw Molenda, majitel společnosti GASCONTROL. Skupina využila automaty už při rekonstrukci páteřního plynovodu o průměru DN 500 Stonava – Žukov na Karvinsku nebo při rekonstrukci VTL plynovodu DN 500 Velké Němčice – Brno pro skupinu innogy.

Aktuálně se společnost GASCONTROL podílí na přeložce sítí v takzvaném Hořanském koridoru na Mostecku – tepně regionu, kde soustřeďuje síť produktovodů, horkovodu, užitkové vody, vedení vysokého napětí, datových a optických kabelů, silnice a důlní dráhy. Celý koridor musí být přeložený zhruba o kilometr vedle od současné trasy, aby mohla pokračovat těžba uhlí v lomu Vršany v následujících desetiletích. Jde o technicky a organizačně náročný projekt. Stavba vyžaduje nejen návrhy různých technických řešení spojených s náročností terénu, ale také harmonogram přepojování jednotlivých inženýrských sítí. „Dokončujeme přeložku produktovodu DN 300 společnosti ČEPRO a stavíme vodovodní potrubí DN 1200 společnosti Povodí Ohře. Délky jednotlivých tras potrubí dosahují téměř 5 km. Díky nasazení našich osmi moderních svařovacích automatů však můžeme postupovat rychle,“ popsal Stanislav Przeczek, výrobně technický ředitel společnosti GASCONTROL.

Speciální technologická řešení

GASCONTROL také spolupracuje na rozšíření stávajícího technologického zařízení kompresorových stanic v rámci projektu Capacity4Gas společnosti Net4Gas. Projekt je součástí iniciativy zaměřené na zajištění bezpečného a finančně efektivního přístupu k dodávkám plynu prostřednictvím nových plynovodních kapacit. GASCONTROL od února 2019 pracuje na instalacích turbosoustrojí 12 MW v kompresorové stanici Kouřim a od dubna na turbosoustrojí 15 MW v kompresorové stanici Břeclav. Společnost GASCONTROL je v roli hlavního dodavatele stavební i technologické části, výrobcem turbosoustrojí je americká firma SOLAR Turbines. Technologie se skládá z plynového kompresoru, který je poháněn plynovou turbínou. Součástí stavby jsou také všechna pomocná technologická zařízení potřebná pro provoz, dále pak potrubní rozvody a objekt elektro rozvodny se systémem měření a regulace.

(jd)

Slovo ke dni

  • Vztahy nejen v businessu: účel vs. trvalá hodnota

    V poslední době slýchám od lidí z businessu poznámky, že žijeme přesně v takové zemi, jakou si zasloužíme. Když nějaká taková věta či úvaha zazní, ptám se, co přesně je tím myšleno. Pokaždé se dostaneme k tomu samému. Ke kvalitě vztahů mezi lidmi. Začíná být normou, že když vztah poslouží svému účelu, vyšumí. Není to přátelství ani partnerství. Spíše hra na ně. Něco, co vypadá vznešeně. Tváří se, že to má hloubku. Přitom je to prospěchářské a jednostranné. A jakmile je dosaženo cíle, expirační lhůta se nemilosrdně naplňuje. A jak řešení vidí podnikatelé? Naučit se žít takové vztahy, které mají hodnotu – kde jsme ochotni na sebe brát závazky a investovat do vzájemnosti. Kvalitní mezilidské vztahy každému jednotlivci pomohou překročit vlastní stín. A stejně důležité jsou i pro úspěch a rozvoj v podnikání. Kateřina Šimková

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3