INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

akáKonceptové restaurace Plzeňského Prazdroje „Pilsner Urquell Original Restaurant“ získaly jubilejní třicátý přírůstek. V srdci historického jádra Prahy na Staroměstském náměstí byl nyní slavnostně otevřen Pilsner Urquell Original Restaurant Staroměstská.

Pivo se v nové restauraci čepuje z šesti měděných tanků, z nichž každý má objem 500 litrů. Dva z nich dvorní architekt PUOR restaurantů Jiří Hanzlík umístil tak, že jsou viditelné přímo ze Staroměstského náměstí.

„Jsme rádi, že se nám podařilo získat tohoto zákazníka v samém centru Prahy a na nejlukrativnějším místě. Rekonstrukce prostor byla zásadní a proběhla v rekordně krátkém čase,“ říká obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz.

Nová restaurace servíruje zejména domácí speciality české kuchyně, tuto nabídku doplňují burgery a mezinárodní jídla z dílny šéfkuchaře Zdeňka Lišky - zejména čerstvé těstoviny a čerstvé ryby. Umístěná je v historickém domu U Lazara a hostům nabízí celkem 180 míst. Dalších 70 míst je pak na celoroční kryté venkovní zahrádce situované přímo do náměstí.

Hlavní část restaurace, která je otevřená denně, je uspořádána tak, aby v ní našli místo jak jednotlivci či páry, tak i větší turistické skupiny. Interiér je vybaven dřevěným stylový nábytkem, jeho výzdobu tvoří artefakty a kopie historických originálů. Tak jako v jiných restauracích této prestižní sítě nechybí ani zde obrazy, dobové fotografie, certifikáty a reklamní cedule, které podtrhují bohatou tradici vaření piva v Čechách a proslulost značky Pilsner Urquell.

Plzeňský Prazdroj se prostřednictvím programu konceptových hospod a tankoven snaží poskytnout unikátní zážitek s nejoblíbenějšími českými pivními značkami, a tím zvednout Čechy z domácích sedaček a přilákat je do hospod. „Kromě unikátního prostředí a atraktivního vizuálního konceptu nabízíme provozovatelům konceptových hospod a tankoven i komplexní program péče o pivo, školení obsluhy a další poradenství,“ uvádí Tomáš Mráz. Pivo z tanků je mezi spotřebiteli čím dál oblíbenější a zájem o tento koncept proto stoupá i u hospodských. „Tankoven máme otevřeno již téměř 850, prodeje tankového piva se loni zvýšily o čtyři procenta," doplňuje Tomáš Mráz.

Koncept Pisner Urquell Original Restaurant vznikl před 23 lety s cílem nabízet ležák Pilsner Urquell té nejvyšší kvality ve spojení s kvalitní českou kuchyní v příjemném prostředí evokujícím atmosféru historického pivovaru. Všechny restaurace této prestižní sítě mají jednotící prvek v podobě výčepu s dominantní měděnou pánví. Z celkem třicítky PUOR restaurací jich je nejvíce – celkem 17 – v Praze. Prvním pražským Pilsner Urquell Original Restaurantem byl ten U Vejvodů.

Výhodou tankových restaurací je, že v nich zákazníci vždy dostanou pivo té nejvyšší kvality, neboť při cestě z pivovaru až na stůl se nedostane do kontaktu se vzduchem a po celou dobu se skladuje v optimálních podmínkách ve stálé teplotě kolem 7° C. Plzeňský Prazdroj začal moderními tankovnami vybavovat hospody již v polovině devadesátých let. Tankové pivo nabízejí všechny značky, tedy Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast a Velkopopovický Kozel. Nejpočetnější zastoupení mezi tankovnami má značka Gambrinus (kolem 400).

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3