INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Najít vysněnou práci není jednoduché v žádné době. Přesto právě nyní by měli zbystřit všichni, kteří to s hledáním nového zaměstnání myslí opravdu vážně. Teď je totiž ten nejlepší čas pro to vyrazit na výběrové řízení. Spousta potenciálních uchazečů si totiž ještě užívá zbytku prázdnin, konkurence tak nebude příliš vysoká. Tato výhoda však s koncem prázdnin skončí.

„Během hlavních letních prázdnin opravdu každoročně evidujeme nižší poptávku po vypsaných pozicích. Opravdu platí, že si hlavně čerství absolventi snaží užít poslední prázdniny a do nové práce příliš nespěchají. Naopak v září a říjnu jsme zavaleni životopisy lidí, kteří právě skončili vysokou školu,“ říká zástupkyně ředitele personálního sektoru developerské společnosti Ekospol a zoologické zahrady v Táboře Kateřina Pašková.

Podle ní je proto nyní ten nejlepší čas přihlásit se do výběrového řízení. „Kromě čerstvých absolventů užívajících si prázdniny část lidí také pracuje na nejrůznějších sezónních pozicích a na brigádách. I ti se s koncem léta vrhnou na trh práce a zvýší konkurenci. Ti nejambicióznější uchazeči by proto neměli příliš váhat a využít své příležitosti co nejdříve,“ radí Pašková.

Developerská společnost Ekospol nyní hledá vhodné lidi hlavně na post hlavního inženýra projektu, architekta pro velké developerské projekty či projektanta pozemních staveb. „Patříme k největším soukromým vlastníkům pozemků v Praze a blízkém okolí, kde vlastníme půl milionu metrů čtverečních ploch určených pro bytovou výstavbu. Na nich aktuálně plánujeme 18 projektů s více než 7000 byty za více než 30 miliard korun. Noví zaměstnanci se hned zapojí do jejich přípravy a nesmazatelně se tím zapíší do historie celé Prahy,“ zdůrazňuje generální ředitel a předseda představenstva Ekospolu Evžen Korec.

„Schopní odborníci s neotřelými nápady se u nás velmi rychle prosadí. Příležitost vtisknout tvář celým novým čtvrtím, které v hlavním městě stavíme, je velkou motivací. Jedním z největších projektů je chystaná transformace, nyní zanedbaného bronwfieldu na Zličíně nedaleko metra B, v novou moderní městskou čtvrť s dvěma tisíci byty a občanskou vybaveností. Podílet se na takové proměně je snem mnoha architektů a inženýrů. Splnit jim ho dokážou jen ti největší developeři s dlouholetou tradicí,“ dodává Korec s tím, nejschopnější lidé, kteří svou odbornost prokazují i nadstandardními pracovními výkony, snadno v Ekospolu dosáhnou na milionové roční mzdy.

Kromě těchto pozic Ekospol aktuálně obsazuje pozici recepční, která bude mít na starost zajištění administrativního chodu firmy.

Zajímavé pracovní uplatnění nabízí i táborská zoologická zahrada, která nyní hledá vhodné uchazeče na pozici ošetřovatele, kurátora zvířat, údržbáře a řidiče. „Každodenní práce se zvířaty na čerstvém vzduchu je pro mnoho lidí vysněným povoláním. My jim umožníme splnění tohoto životního snu. Stačí málo – poslat životopis a uspět ve výběrovém řízení. Pro pozici kurátora či ošetřovatele je výhodou předchozí praxe v zoologické zahradě nebo vzdělání v oboru biologie a ochrana zájmových organismů nebo speciální chovy,“ láká zájemce o práci v zoologické zahradě Pašková.

Nabídku aktuálně poptávaných pracovních pozic naleznou zájemci na webových stránkách www.ekospol.cz a www.zootabor.eu.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3