INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Pokud si mohou zákazníci vybrat při koupi domu nebo bytu způsob vytápění, letos jednoznačně preferují elektřinu před plynem. BEMETT a ostatní pražští developeři už proto u některých bytových projektů ani nezřizují plynovou přípojku, o kompletní vytápění a ohřev vody v nových bytech se stará elektřina.

Důvodem je dlouhodobě příznivá cena elektřiny, nižší pořizovací i provozní náklady elektrokotle a v poslední době také obavy z možného zdražení plynu, způsobeného současnou vleklou krizí na Ukrajině. „Zatímco ve výrobě elektřiny je Česká republika soběstačná, případný nárůst ceny ruského plynu dodávaného přes Ukrajinu nedokáže nijak ovlivnit.  V minulosti se navíc již několikrát stalo, že dodávky této komodity vázly a zákazníci si to dobře pamatují,“ uvedl manažer developerské společnosti BEMETT a.s. Jan Koubík

„Plných 97 % zájemců o naše nové byty v pražské aglomeraci letos vnímá elektrické vytápění jako rovnocennou alternativu klasickému plynovému kotli,“ prezentuje výsledek výzkumu mezi zákazníky Jan Koubík. Výrazný odklon od plynového vytápění je podle něj vidět také u nových rodinných domů. Zde už si prakticky všichni zákazníci objednávají tepelné čerpadlo nebo sluneční ohřev teplé vody a jejich náklady na dodávky energií jsou proto minimální. I proto se majitelé nových rodinných domů vyhýbají plynovým spotřebičům, které jsou navíc servisně i prostorově náročnější.

„Elektřina je na rozdíl od plynu obnovitelný zdroj energie, plynový kotel navíc musí pravidelně procházet revizí,“ přidává další argumenty zákazníků Jiří Nádvorník, který si u BEMETTU koupil byt v Jesenici u Prahy.

Výhody elektrického vytápění oproti plynovému:

-         klesající cena elektřiny

-         zaručená stabilita dodávek (elektřina se vyrábí v ČR, zatímco většina plynu přichází z Ruska)

-         vyšší energetická účinnost kotle (cca 99 % u elektrického, jen cca 82 % u plynového)

-         vyšší uživatelský komfort

-         vyšší bezpečnost (nehrozí únik plynu)

-         ekologický aspekt – elektřina je na rozdíl od plynu obnovitelný zdroj energie

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3