INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Les Roches kampus  malaPodle výsledků nedávné studie trhu sítě prestižních vzdělávacích institucí Laureate Hospitality Education (LHE), která sdružuje jedny z nejuznávanějších a nejrespektovanějších vysokých škol v oblasti hotelového managementu a cestovního ruchu, nabídne tento sektor do roku 2023 dvacet pět milionů nových pracovních míst, což z něj učiní druhého největšího světového zaměstnavatele.

V roce 2013 bylo jen v USA a Asii otevřeno více než 6 000 hotelů, tedy odhadem 1 milion pokojů. Zvýšila se také poptávka po manažerech a dalších vedoucích pracovnících, a to dokonce až v rozsahu 100 000 pracovních míst. V rámci cestovního ruchu, jehož světový objem je 3,2 biliony dolarů, zažívají největší nárůst lázeňství a wellness, které aktuálně z této částky zaujímají objem 438,6 miliardy dolarů. Předpokládá se, že lázeňství a wellness porostou každý rok o 9,1 % ročně až do 2017, což je dvakrát rychleji než turistický ruch jako celek. Více než polovina tohoto nárůstu se očekává v Asii, Latinské Americe, na Blízkém východě a v severní Africe.

Nedílnou součástí boomu v cestovním ruchu jsou nové online platformy pro recenze a rezervace. Podle odhadů si dnes 27 % lidí rezervuje svoje ubytování na serverech cestovních agentur a 23 % přímo na stránkách konkrétních ubytovatelů. 24 % lidí také potvrdilo, že využívá sociální média, když si rezervuje ubytování. 53 % dotázaných by si nikdy neobjednalo hotel, aniž by si předtím nepřečetli recenze na Trip Advisoru, kde je aktuálně neuvěřitelných více než 170 milionů hodnocení.

Za hlavní hnací motor tohoto sektoru v budoucnosti se považují aplikace umožňující rezervace přes mobilní zařízení. V současnosti používá mobilní telefon přibližně 4,55 miliardy lidí, přitom jen polovina z nich je online. Očekává se, že do konce roku 2024 bude používat chytré mobilní telefony 1,75 miliardy lidí.

„Hotelnictví a cestovní ruch jsou jedním z hlavních iniciátorů globálního ekonomického růstu a jedním z hlavních tvůrců pracovních míst. Důkazem toho je i fakt, že 84 % našich studentů má v den své promoce nabídku konkrétní pozice. U postgraduálních studentů je to dokonce ohromujících 98 %,“ říká Nijat Musayev, Regional Admissions Manager, Laureate Hospitality Education, „naše vzdělávací instituce Glion a Les Roches nabízejí několik akademických programů, které připraví jejich absolventy na špičkové pozice v rámci našeho průmyslu.“

Podle World Travel & Tourism Council tvořil tento sektor v České republice minulý rok přibližně 10,4 % pracovních míst (cca 511 500 míst, včetně pozic nepřímo podporovaných tímto sektorem). Do roku 2024 by toto číslo mělo narůst na 11,1 %.

„Region střední a východní Evropy má vynikající potenciál z řad studentů v oblasti hotelnictví a cestovního ruchu, mají pro tento obor talent. Češi jsou otevření, milují cestování a mají správný postoj k poskytování služeb. Proto v této oblasti zaznamenáváme výrazný nárůst zájmu,“ dodává Nijat Musayev, „aktuálně máme více než čtyřicet absolventů z České republiky, kteří pracují na nejrůznějších pozicích v oboru po celém světě. V letošním akademickém roce máme zapsaných 17 českých studentů, což je nejvyšší číslo v naší historii.“

Soukromé švýcarské vzdělávací instituce Glion Institute of Higher Education a Les Roches School of Hotel Management jsou součástí divize hotelnictví a cestovního ruchu v LHE a patří mezi top tři školy v oboru na světě. Aktuálně mají více než 3 000 studentů z nejrůznějších částí světa, nejvíce z Evropy a Asie, ale také z Ameriky, Blízkého východu a Afriky.

Obě elitní školy pořádají v České republice vůbec první informační dny pro zájemce o studium, a to dne 28. listopadu od 19:00 do 20:30 v pražském hotelu Four Seasons.

www.glion.edu

www.lesroches.edu

_____________________________________________________________________________________________

O Glion Institute of Higher Education a Les Roches School of Hotel Management

Glion Institute of Higher Education a Les Roches School of Hotel Management jsou součástí Laureate International Universities (LIU), což je síť vysokých škol, které se nacházejí v 29 zemích světa. Divize vzdělávání v hotelnictví a cestovního ruch v LIUvedečtyřiz nejvíce respektovanýcha uznávanýchškol v tomto oboru.Glion a Les Roches jsou soukromé švýcarské vzdělávací instituce, kterénabízejí bakalářské, magisterské a postgraduální programy v délce studia až 3,5 roku. Glionnabízí programyv oblastimezinárodního hotelového managementu, cestovního ruchu, eventového, sportovního a zábavního managementu.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3