INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Hospodářský výsledek UniCredit Bank Czech Republic se po zdanění zvýšil z 668 milionů Kč (k 30. 6. 2011) na 1 609 milionů Kč (k 30. 6. 2012). Komentář generálního ředitele a předsedy představenstva UniCredit Bank Czech Republic Jiřího Kunerta: „UniCredit Bank Czech Republic svými výsledky za první pololetí opět potvrdila své silné a stabilní postavení na českém bankovním trhu. Všechny klíčové ukazatele vykazují nárůst, a to navzdory pokračující složité situaci v některých zemích eurozóny a signálům zvolnění tempa české ekonomiky. V meziročním srovnání jsme zvýšili provozní výnosy o 4,5 % i přes dlouhodobý trend minimálních úrokových sazeb a pokračující investice do rozvoje distribuční sítě. Ve stabilním českém bankovním sektoru stále převažují vklady nad úvěry a UniCredit Bank Czech Republic tuto skutečnost potvrdila výrazným meziročním nárůstem klientských vkladů o 23,2 % a posílením likviditní pozice. Zároveň jsme prohloubili naši výbornou kapitálovou pozici a navýšili vlastní kapitál banky o 11,2 %. To vše je důkazem dobře zvolené strategie v oblasti osobního, firemního a privátního bankovnictví a především získané důvěry našich klientů."

Položky výkazu zisku a ztrát

Meziročně vzrostl čistý výnos z úroků o 1,8 % na 3 180 milionů Kč (k 30. 6. 2011: 3 123 milionů Kč). Čistý zisk z poplatků a provizí UniCredit Bank Czech Republic vzrostl na 941 milionů Kč, což představuje růst o 11,8 % ve srovnání se stejným obdobím předcházejícího roku (k 30. 6. 2011: 842 milionů Kč). Celkové provozní výnosy k 30. 6. 2012 dosáhly 4 913 milionů Kč, což představuje meziroční nárůst o 4,5 % (k 30. 6. 2011: 4 702 milionů Kč).

„Pokračujeme v naplňování cílů střednědobé obchodní strategie, která se pozitivně odráží ve výsledcích UniCredit Bank Czech Republic. Provozní výnosy byly taženy meziročním růstem objemu klientských úvěrů a to zejména hypotékami, spotřebitelskými úvěry a úvěrováním malých a středních firem a korporátních společností. Meziročně jsme dosáhli výborných výsledků v nárůstu klientských vkladů a to o 23,2%. Nárůst byl dosažen ve všech segmentech a to jak v osobním, tak ve firemním bankovnictví, především díky atraktivní nabídce spořicího účtu PRIMA, investičních produktů zaměřených na klienty osobního a privátního bankovnictví a korporátních vkladů," uvedl Paolo Iannone, místopředseda představenstva a obchodní ředitel UniCredit Bank Czech Republic.

Úroveň všeobecných provozních nákladů vzrostla meziročně o 2,8 % z 2 200 milionů Kč k 30. červnu 2011 na 2 262 milionů Kč k 30. červnu 2012. Meziročně vzrostla i tvorba opravných položek a rezerv k úvěrům, a to o 26,8 % na 759 milionů Kč (k 30. 6. 2011: 631 milionů Kč). „V prvním pololetí tohoto roku jsme podle plánu pokračovali v otevírání nových poboček zejména s důrazem na dokončení franšízové obchodní sítě v menších městech pod značkou UniCredit Bank Expres, což se promítlo do plánovaného mírného nárůstu všeobecných provozních nákladů," dodává Paolo Iannone.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3