INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
V rámci prvého dne 54. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně se v expozici UniCredit Bank a UniCredit Leasing uskutečnila malá slavnost, kdy Jiří Kunert, předseda představenstva a generální ředitel spolu s dalšími členy vrcholného managementu banky slavnostně otevřeli výstavní stánek a zahájili poradenské služby, které přímo na místě seznámí firemní klientelu s novými trendy v oblasti korporátního bankovnictví.

UCB_MSV_02

Slavnostní přestižením pásky zahájila UniCredit Bank na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně své poradenství pro exportéry a zájemce o další služby v rámci korporátního bankovnictví.  Aktéry slavnostního přestřižení pásky byli (zprava) Jiří Kunert, generální ředitel UniCredit Bank, Jaroslav Jaroměřský, generální ředitel UniCredit Leasing a Paolo Lannone, obchodní ředitel UniCredit Bank.

Jedná se zejména o poradenství týkající se úvěrování a exportního financování. Jak uvedl Jiří Kunert, letošní rok je v rámci exportního financování UniCredit Bank ve znamení expanze českých firem směrem na východní trhy. Zatímco výkon české ekonomiky, díky úsporám vlády a domácností, klesá, českým exportérům se stále daří. Zahraniční obchod se meziročně polepšil o 20 miliard korun. UniCredit Bank má zájem o pokračování tohoto trendu, a proto prohlubuje spolupráci s stávajícími a novými partnery. Opět se tedy vrací jako jedna z nejsilnějších bank v oblasti firemního bankovnictví na Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně, na tradiční setkání českých a zahraničních firem.

Velká část prezentace UniCredit Bank je věnována novým trendům v oblasti exportního financování. V případě velkých vývozců banka poskytuje exportní úvěry. Vývozce tak nabídne dodávku investičního celku a zároveň i jeho financování, a tím se zvýší jeho šance na úspěch. Pokud firma získala zakázku, ale potřebuje nejdříve vyrábět, může jí banka podpořit předexportním úvěrem,. Celou transakci je vhodné zastřešit dokumentárním akreditivem, který hlídá platební rizika.

UniCredit Bank má s exportním financováním dlouholeté zkušenosti a za své aktivity obdržela na začátku roku 2012 nejvyšší ocenění v soutěži Best Trade Finance Bank udělované každoročně odborným finančním titulem Euromoney. Stejný úspěch zaznamenala banka i v dalších pěti státech Evropy, a to v Itálii, Bulharsku, Bosně a Hercegovině, Srbsku a na Slovensku.

Podle Tomáše Hrona, ředitele Global Transaction Banking UniCredit Bank, českému exportu dominují vývozy do zemí EU, především do německa. Zhruba 10 firem zajišťuje 50 % objemu českého exportu. Jsme tedy závislí na malém počtu zemí i exportů. Řešením je diverzifikace exportu, kterou navrhuje i vláda, a také snaha dodávat hotové výrobky, nikoliv subdodávky. Společnost Škoda Auto je typickým příkladem toho, že to lze.

Pokud se týká sesterské společnosti UniCredit Leasing, dlouhodobého Lída na trhu nebankovního financování, nabízí na veletrhu především financování strojů a technického vybavení. Podle předsedy představenstva a generálního ředitele Jaroslava Jaroměřského společnost UniCredit Leasing zaznamenává letos růst poptávky po pro financování nákupu transportní techniky, strojů a zařízení. Za současné ekonomické situace se pozornost zaměřuje především na finanční produkty, které zajistí potřebné investice ovšem s minimálními či nulovými počátečními náklady pro firmu.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3