INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

bankovnictviUž prastaré společnosti provozovaly obchod pomocí vzácných či trvanlivých předmětů. Dnes jim říkáme peníze. Jsou alfou a omegou života ve vyspělé civilizaci, ať už se nám to líbí, nebo ne. Přesto řada z nás při hospodaření dělá až školácké chyby a často se diví, že na účtu na konci měsíce zbude sotva pár stovek. Přitom kontrola rodinného rozpočtu je v dnešní době tak jednoduchá.Stačí dotek prstu či kliknutí na klávesnici. Chytré telefony nebo počítače s připojením na internet mohou sloužit také jako strážci financí. V dalším díle seriálu Ze života peněz proto nabízíme pár tipů, jak mít účty neustále pod dohledem.

1. Smartbanking = kontrola vždy a všude

Vzpomněli jste si cestou na chalupu, že splatnost účtenky za elektřinu je zrovna dnes a bohužel nemáte čas zajít na pobočku a k počítači je daleko? Pokud jste majitelem chytrého telefonu nebo tabletu, můžete si oddechnout. Existují totiž aplikace, které starosti s financemi během několika minut vyřeší. „Klienti ČSOB a Ery každý měsíc z chytrého telefonu uhradí platby za zhruba miliardu korun. Tuto možnost ovládání osobních účtů v současnosti aktivně využívá zhruba 80 tisící klientů,“ říká Jan Vimr, výkonný manažer Vývoje finančních služeb ČSOB a Ery, a dodává: „Uživatelé smartbankingu nejčastěji kontrolují zůstatky na účtu, zadávají příkazy k úhradě nebo v době dovolených sjednávají cestovní pojištění.“ Smartbanking je volně ke stažení v obchodech s aplikacemi podle operačních systémů příslušných chytrých zařízení. Aplikace je zdarma a stažení zabere jen minimum času. Po prvním spuštění se aktivuje účet zadáním identifikačního čísla a PIN kódu. Po přihlášení je pak možné kontrolovat zůstatek účtu, zadávat platby, dobít si kredit do mobilu nebo třeba uhradit splátku kreditní karty.

Rada navíc: Příkaz k úhradě můžete přes ČSOB a Era smartbanking také velmi jednoduše provést přes QR platbu. Stačí načíst kód ze složenky a platbu potvrdit PIN kódem.

2. Snadno a rychle k nejbližšímu bankomatu

Co dělat v případě, že potřebujete vybrat peníze, ale zrovna nikde není bankomat vaší banky? Nebo potřebujete radu skutečného odborníka a netušíte, kde je v okolí nejbližší pobočka? Chytré bankovnictví přináší elegantní řešení. Pomocí už zmíněné aplikace smartbanking si rychle vyhledáte bankomaty a pobočky v okolí nebo poblíž vámi zadané adresy. „Kromě polohy, kterou vám telefon ukáže na mapě, vám také během chvíle poskytne kontaktní informace o nejbližší pobočce. Výhodou je, že zde zároveň zjistíte i otevírací dobu,“ vysvětluje Jan Vimr.  

Rada navíc: Vyhledávání poboček, bankomatů a kurzovní lístek mohou přes ČSOB a Era smartbanking užívat               i neklienti banky.

 3. Nezapomínejte na pojištěn

Chcete si ještě prodloužit léto, vyrážíte na poslední chvílí na dovolenou a sotva stíháte zabalit? Nikdy nevíte, co se může v jiné zemi přihodit, proto se rozhodně pojistěte. Díky chytrému telefonu nemusíte chodit na pobočku. Smartbanking umožní pojistit léčebné výlohy, sjednat si úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu a pojištění zavazadel. „Statistiky dokazují, že si Češi na tyto služby rychle zvykli. V průměru za letošní dva prázdninové měsíce uzavřeli 115 pojistek týdně,“ doplňuje Jan Vimr.  

Rada navíc: Cestovní pojištění samozřejmě můžete přes Smartbanking sjednávat nejen sobě, ale i dalším osobám. Aplikace vám rychle spočítá kalkulaci a ihned vidíte, kolik za pojištění zaplatíte.

4. Era portál chytrým finančním pomocníkem

Pokud využíváte internetové bankovnictví, zbystřete. O svých financích můžete mít dokonalý přehled díky Era portálu. Mezi jeho výhody patří šikovná služba Era osobní finance, díky níž můžete bezplatně sledovat své výdaje za jídlo, oblečení, kulturu apod. Provedené platby se totiž automaticky roztřídí do přednastavených kategorií. Nebo si je můžete ručně rozřadit sami a také přidávat platby v hotovosti. V jednoduchém přehledu pak zjistíte, za co platíte nejvíc a kde můžete ušetřit. Budete tak mít jistotu, že neutrácíte za zbytečnosti. Můžete si také nastavit finanční rozpočty na vybrané platby například za kosmetiku, potraviny nebo třeba oblečení. „Jakmile se blížíte k nastavenému limitu, služba vás upozorní, že byste měli ve svých nákupech přibrzdit,“ zdůrazňuje praktičnost služby mluvčí Ery Zuzana Kalátová a dodává: „Era portál ale také umožňuje klientům, kteří mají uzavřený nový typ smlouvy o Elektronickém bankovnictví, zřízení vybraných produktů on-line bez nutnosti návštěvy obchodního místa.“ 

Rada navíc: Služba Era osobní finance zobrazuje vaše příjmy a výdaje v přehledných grafech. Můžete tak sledovat, jak se vaše výdaje vyvíjí a za co měsíčně utrácíte nejvíc.

5. Era info

Chtěli byste mít ještě větší přehled o tom, co se na vašem účtu děje? Služba Era info vám automaticky zašle SMS zprávou nebo e-mailem informace o pohybech na účtu, o použití platební karty nebo zůstatku. Také nastavení služby je velmi jednoduché. Stačí mít přístup do internetového bankovnictví, v jehož záložce Účty a transakce službu aktivujete a nastavíte si ji dle vlastních potřeb. „Klienti si mohou vybrat konkrétní typ bankovních operací, o kterých chtějí mít přehled a také si mohou zvolit způsob odesílání informací. Tuto službu si samozřejmě mohou nastavit také zavoláním na linku 495 800 100, kde jim naši operátoři rádi pomohou,“ dodává k možnostem aktivace služby Zuzana Kalátová.

Rada navíc: Víte, že si můžete nastavit časové rozmezí, ve kterém si přejete být informováni o dění na vašem účtu? Zprávy vás tak nebudou například rušit ve večerních hodinách.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3