Dne 19. 4. byly vyhlášeny výsledky 8. ročníku studie Best Employers Česká republika. Každoročně je tato studie pořádána v celosvětovém rozsahu společností Aon Hewitt, největší poradenskou a outsourcingovou firmou v oblasti řízení lidských zdrojů na světě. Text k foto: Defilé všech vítězů studie Best Employers Česká republika 2010 / 2011.
Rozšíření energetické nabídky je ve Vietnamu velkou výzvou. Je klíčové pro rozvoj zemědělství a průmyslu, ale i pro zlepšení životních standardů. Řada organizací a firem, například Světová banka, investují do projektů posilujících rozvoj místní infrastruktury.
Nečekané daně, nejasná legislativa, šikanózní insolvenční návrhy nebo nesmyslné exekuce odporující zákonu. I to je realita podnikatelského prostředí v České republice. Na nejistotu politickou, ekonomickou i legislativní podnikatelé reagují zakládáním mezinárodních korporátních struktur. Ty dokážou zabránit nepřátelskému převzetí, zablokování majetku nebo tvrdým dopadům nových zákonů.
Na 21.mezinárodním obchodním veletrhu VIETNAM EXPO v Hanoji, který se konal od 6. do 9.dubna, získal nejvyšší ocenění zlatou medailí traktor firmy WMC – Wise Market Company a.s. z Prahy, určený pro práci v rýžových polích. S velkým zájmem si jej při zahájení veletrhu prohlédla vietnamská státní delegace, kterou vedl místopředseda Národního shromáždění VSR Uong Chu Luu.
Nový Vědeckotechnický park a Centrum pro transfer technologií Vysočina v Jihlavě zaměstná na 250 specialistů. Hlavní oblastí zájmu vědeckotechnického centra bude energetický sektor – snižování energetické náročnosti, materiálové inženýrství nebo využívání biomasy.
U příležitosti vyhlášení vítězů druhého ročníku projektu HSBC GRANT na podporu zahraničního obchodu byly zveřejněny výsledky průzkumu, který byl proveden mezi českými exportéry. Podle těchto údajů se vývozci rychle dostávají z dopadů globální ekonomické krize a účinně bojují s následnou ekonomickou recesí. Celkem 45 % dotazovaných exportérů potvrdilo, že se jejich objem exportních zakázek během loňského roku zvýšil.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...