INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Společnost Doro vstupuje na český trh. Světový lídr segmentu mobilních zařízení určených pro seniory začal v ČR nabízet svůj chytrý telefon Liberto 820 Mini. Švédská společnost vyrábí telefony, mobilní telefony, smartphony, notebooky a tablety uzpůsobené pro používání staršími osobami. Nabízí také vlastní software a služby pro asistenci a pomoc takovým osobám.

Doro, švédská akciová společnost obchodovatelná na burze OMX Stockholm a světový lídr segmentu mobilních zařízení pro věkovou skupinu 65+, vstupuje na český trh. Výrobky a služby značky Doro, která má více než čtyřiceti letou tradici, jsou dostupné na 5 kontinentech v 35 zemích prostřednictvím partnerské sítě prodejců a operátorů jako O2, T-Mobile, Vodafone a Orange, a také partnerů z oboru zdravotní péče.

Posláním společnosti je pomáhat lidem a čelit výzvám stárnutí k dosažení snazšího, bezpečnějšího a naplňujícího každodenního života. Vizí společnosti je, aby každý senior měl možnost být ve spojení se svými nejbližšími, nehledě na jeho technické nebo zdravotní indispozice. To umožňují právě specializované telefony a řešení Doro.

Seniorní věková skupina nad 65 let se zvětšuje. Nyní je na světě 546 milionů lidí starších 65 let a do roku 2020 by se měl počet zvýšit na 728 milionů. Dle posledního sčítání lidu v ČR z roku 2011 je u nás takových obyvatel více než 1,6 milionu.

Výjimečné produkty

Masový trh se však nezabývá specifickými potřebami, požadavky a přáními starších a proto se značka Doro rozhodla na tuto skupinu soustředit s řadou svých produktů a služeb. Doro má svá vlastní vývojová centra po celém světě a do vývoje nového softwaru a produktů pro seniory investuje celých 10 % svého rozpočtu.

Jádrem produktového portfolia jsou klasické mobilní telefony 2G i 3G, klasické i „véčkové“ konstrukce, uzpůsobené pro používání seniory. Disponují vlastnostmi a funkcemi jako jsou velká tlačítka, vysoce kontrastní displej, jednoduché menu, hlasitý odposlech svítilna, či SOS tlačítko pro zajištění okamžité pomoci.

Senioři, kteří chtějí být v kontaktu se světem a svými blízkými prostřednictvím modernějších technologií, jako je internet, e-mail nebo fotografie, mají většinou obavy z nepochopení moderních chytrých telefonů. Jim jsou určeny řady chytrých telefonů a notebooků se snadným ovládáním a s možností jednoduché vzdálené správy pro příbuzné. Ti k nim v případě potřeby online připojí a zajistí rychlou pomoc přes svůj chytrý telefon.

Smartphony Doro Liberto se vyznačují odolnou konstrukcí, třemi hlavními fyzickými klávesami pro ovládání a speciálně upraveným uživatelským rozhraním na bázi OS Android, které se zaměřuje na podstatné funkce. Ty jsou v přehledném a velkém formátu zobrazeny na displeji, a nehrozí tak stisknutí jiných ovládacích prvků.

Součástí nabídky Doro jsou také přístroje pro pevnou telefonii a služby TeleCare. Jsou ideálními partnery i pro dlouhodobě nemocné nebo částečně nesamostatné seniory. Vedle klasických setů pro pevné liny jsou v nabídce i digitální alarmy a stanice s hlasitým odposlechem, vybavené velkým červeným tlačítkem nouze.

O společnosti Doro

Doro AB je švédská akciová společnost založená v roce 1974. Svůj průkopnický mobilní telefon se snadnou obsluhou představila v roce 2007 a dnes je v této kategorii lídrem trhu. Produkty a služby Doro jsou dostupné ve více než třiceti zemích na pěti kontinentech. Nabídka obsahuje mobilní telefony a chytrá zařízení, aplikace a software, telefony pro pevnou linku, řešení pro telefonní pomoc a mobilní zdravotnictví. Doro odstraňuje bariéry při adopci nových technologií a byla oceněna několika mezinárodními cenami za svůj produktový design a inovace. Akcie Doro jsou obchodovány na burze Nasdaq OMX Stockholm exchange, Nordic List, Small Companies. Čisté tržby v roce 2014 dosáhly 135 milionů Euro. Více informací naleznete na www.doro.com  a www.doro.cz .

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3