INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Až 30 % IT odborníků ještě nezahájilo migraci softwaru Windows Server 2003. Dokládá to průzkum, který provedla společnost Eaton. Životnost softwaru přitom skončila už 14. července 2015. Toto znepokojivé procento trvá i přes skutečnost, že Microsoft ohlásil své plány již v dubnu 2013. Společnost Eaton navíc zdůrazňuje, jak klíčovou roli hraje ve strategiích migrace právě správa napájení, od datacenter až po kriticky důležité aplikace, např. v nemocnicích.

Společnost Eaton (www.eaton.cz) se v březnu 2015 dotazovala 167 IT odborníků v Evropě, na Středním východě a v Africe a výsledky ukazují, že ačkoli většina IT expertů již používá zařízení pro správu napájení, nepovažují v rámci migrace svého Windows Serveru 2003 výměnu stávajících zařízení za dokonalejší verze za nutnou. Pouze méně než polovina dotázaných plánuje nákup nových zařízení pro správu napájení. V návaznosti na výsledky průzkumu doporučuje společnost Eaton těm, kteří odpovídají za proces migrace, aby nejen přešli na nový operační systém a aktualizovali svou IT aplikaci, ale aby rovněž využili výhod, které jim nabízí moderní řešení správy napájení.

Mezi tyto výhody se řadí např. ochrana investic do softwaru i zařízení a také ochrana vynaloženého úsilí s využitím prostředků pro správu napájení připravených pro virtualizaci. Moderní řešení správy napájení se integrují do systémů pro správu virtuálních strojů, takže monitorování a oba druhy správy se uskutečňují z jediného displeje. Takováto řešení jsou též klíčem k implementaci politiky nepřerušeného chodu podnikání (business continuity), kdy při výpadku napájení se odstaví méně kritická zařízení, aby se prodloužila doba zálohování těch důležitých. Současně se spustí replikace dat, virtuální stroje se přesunou do nezasažených zón, nebo na záložní pracoviště a virtuální stroje se regulérně odstaví. Po obnovení napájení pak postupně proběhne jejich spuštění.

Průzkum mimo jiné odhalil, že mnoho IT odborníků si neuvědomuje, že moderní systémy pro správu napájení mohou hrát důležitou roli při zajištění nepřetržitého chodu podnikání, protože jsou schopny při výstrahách z napájecí soustavy, nebo z okolního prostředí spustit procesy obnovy. Této skutečnosti si bylo vědomo pouze 60 % IT odborníků a více než jedna polovina z nich nevěděla, že tato technologie může spustit migraci virtuálních strojů na záložní pracoviště.

(tz)

  

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3