INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

 V posledním roce čelilo alespoň třem významným DDoS útokům celých 65 % organizací macbook-407127 copyprovozujících internetové služby. DDoS přitom může v případě úspěchu zcela odstavit firemní služby. Nemusí jít přitom pouze o e-shopy, může jít o mobilní řešení, jakékoliv vzdálené přístupy na firemní server včetně poboček (ERP, účetní software, lokální prodej, …) a nespočet dalších služeb. Málokterá společnost má alespoň vyčísleny ztráty z toho, pokud budou jejich servery odstaveny.

Firmám tak hrozí obrovské ztráty, které poplynou z hodinové, denní či dokonce delší odstávky, jež zejména v předvánočním čase může být velmi nepříjemná. DDoS útoky přitom často může plánovat konkurence, a to už za pár stokorun. Lze se jim ale velmi efektivně bránit.

Zabezpečení serverů firem včetně firem provozujících internetové služby často spoléhá na pouhé rčení „nám se to snad vyhne“ nebo „proti DDoS útokům se nedá bránit“. Pozitivním příkladem naopak může být provozovatel obchodu Kytary.cz, jednička na tuzemském trhu s hudebními nástroji, která se k hrozbě DDoS útoků a souvisejících finančních ztrát postavila čelem.

Tržby z prodejů přes e-shop Kytary.cz překročily za minulý rok hranici 150 milionů korun. Jako každé veřejně dostupné servery jsou i ty naše vystaveny denně různým typům útoků. Již několikrát jsme zažili velmi nepříjemné chvíle, kdy tyto útoky měly za následek výpadek e-shopu a informačního systému našeho back office,“ vysvětluje Vladimír Myslík, jednatel společnosti Audio Partner s.r.o., provozovatele obchodu Kytary.cz, jehož servery hostují ve známém pražském datovém centru Coolhousing.

„Finanční ztráta způsobená nefunkčním e-shopem se u nás o Vánocích pohybuje v řádu statisíců za jeden den výpadku. Proto jsme dali tento rok ochraně serverů velkou prioritu a díky firmě Coolhousing budou již tyto Vánoce naše servery pod účinnou anti-DDoS ochranou sofistikovaného řešení od Radware,“ dodává Vladimír Myslík. 

Ochrana Radware DefensePro využívá k odhalení a následnému zablokování útoků pokročilých detekčních algoritmů a behaviorální analýzy. Využít ji mohou zákazníci datacentra Coolhousing u všech zřízených hostingových i housingových služeb. Mimo to má pro začínající projekty připraven Multihosting, neboli konfigurace hostingového panelu ISPConfig 3 a virtuálního serveru s jedním procesorovým vláknem, 2 GB operační paměti a 30 GB prostoru na pevných discích. Se 100Mb konektivitou bez omezení přenosu dat lze své podnikání začít již za 223 Kč měsíčně.

Náročnější projekty ale obslouží pronájem serveru i s housingem v podobě stroje s platformou Supermicro, čtyřjádrovým procesorem Intel Xeon E3-1220V3, 16 GB ECC paměti a dvojicí terabajtových pevných disků. Základní ochrana proti DDoS útokům je pak v ceně, rozšířená ochrana Anti-DDoS Standard vyjde za měsíc o pár stokorun dráž.

Zákeřné DDoS útoky nejsou dnes ničím výjimečným, alespoň to potvrzují slova všech provozovatelů internetových či datových služeb. I z toho důvodu vznikl v roce 2013 projekt FENIX, a to přímo na půdě českého peeringového uzlu NIX.CZ, jako reakce na intenzivní DoS útoky. K těm došlo v březnu toho roku a čelila jim významná česká média, banky i operátoři. Smyslem projektu FENIX je umožnit v případě DoS/DDoS útoku dostupnost internetových služeb alespoň u subjektů zapojených do této aktivity. Mezi ně od ledna 2015 patří např. i zmiňované datacentrum Coolhousing.

Více na www.coolhousing.cz

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3