INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) kompletně zastřešila přípravy a úspěšnou prezentaci českých firem na veletrhu DEFENSE & SECURITY 2013 v thajském Bangkoku ve dnech 4. – 7. listopadu 2013. Při příležitosti 6. ročníku veletrhu DEFENSE & SECURITY 2013, zaměřeného především na vojenskou a bezpečností techniku, se v rámci českého národního pavilonu prezentovalo celkem 7 českých firem. Konkrétně se jednalo o společnosti Česká zbrojovka a.s., VOP CZ s.p., Sellier & Bellot a.s., LANEX a.s., VTK Special a.s., Vítkovice Machinery Group a.s. a Alp-Army.

„Český pavilon byl situován velmi strategicky, a to v rámci hlavní výstavní haly č. 8 o velikosti téměř 50m2. Umístění bylo českými podnikateli hodnoceno kladně především s ohledem na zónu národních pavilonů, která český pavilon obklopovala, a rovněž s ohledem na přítomnost významných sousedů, za které je možné považovat např. Německo, Rusko, Francii, Itálii, Bělorusko či Singapur,“ řekla Lucie Kirschová, vedoucí oddělení projektů HK ČR a hlavní manažer příprav české účasti na tomto veletrhu.

První veletržní den byl zaměřen především na oficiální návštěvy VIP zahraničních delegací. Při této příležitosti navštívily český stánek významné delegace např. z Malaysie, Indonesie, Singapuru, Vietnamu či Indie.Firmy vystavující v Českém pavilonu svou přítomností podpořil i velvyslanec České republiky v Bangkoku Vítězslav Grepl, společně s vedoucím ekonomické sekce ambasády ČR v Thajsku Milanem Hupcejem. „V neposlední řadě jsme měli možnost rovněž přivítat oficiální návštěvu přidělence obrany ČR pro teritorium Indie Antonína Prokeše, který je rovněž akreditován pro Thajsko,“ dodala Kirschová.

Účast českých firem byla aktivně podpořena mediálním partnerem  ASIAN DEFENCE JOURNAL – THE OFFICIAL SHOW DAILY NEWS, nejvýznamnějšími veletržními novinami, a to formou PR článků o české účasti společně s pozvánkou k návštěvě české expozice. Všechny uvedené nástroje tak jednoznačně napomohly k efektivnímu zviditelnění české účasti a zvýšení návštěvnosti české expozice. Dle finálního stanoviska organizátorů veletrhu se na akci prezentovalo více než 270 vystavovatelů z 36 zemí světa, 19 zemí formou národních pavilonů.

Jedním z tradičních vystavovatelů v Bangkoku je Česká zbrojovka z Uherského Brodu. „Cílem naší prezentace a účasti na tomto veletrhu bylo především uvést na trh nový model pistole CZ P-09. K zmíněnému modelu jsme pro tento veletrh rovněž připravili exkluzivní doprovodnou propagaci spojenou s autogramiádou pod názvem „Guardian Angel“, která se setkala s obrovským úspěchem,“sdělil zástupce firmy Jiří Škrabal zmocněný pro thajské teritorium.

Zástupci společností VTK Special a Vítkovice Machinery Group se při příležitosti konání veletrhu účastnili významného jednání s poradci ministra energetiky Thajska a poradcem primátora Bangkoku. „Naše společnost na této výstavě nabízela technologie do obranného průmyslu, jako jsou válcovací trati pro výrobu speciálních materiálů, zařízení a technologie využívající zemní plyn nebo malé energetické zdroje do 50 MW pro zbrojní průmysl a logistické účely, specifikoval prezentaci Josef Dufek, který zde firmuVítkovice Machinery Group zastupoval. Na základě návštěv expozice společností Vítkovice Machinery Group a VTK Special projevili zástupci ministerstva energetiky Thajského království hlubší zájem o spolupráci, a to v oblasti modernizace uhelných elektráren s využitím motor-generátorových elektráren k vykrývání dodávek elektrické energie do sítě v energetických špičkách. „Ministerstvo energetiky se také zajímalo o přípravu zemního plynu pomocí virtuálních plynovodů a o technologie čistíren odpadních vod. Prostřednictvím české účasti na výstavě vojenské techniky se nám jednoznačně podařilo navázat velmi cenné kontakty a uskutečnit významná jednání v oblasti energetiky,“ doplnil Dufek.

„Účast českých firem v čele s HK ČR na tomto veletrhu opět dokázala, že tuzemské podniky mají světu mnoho co nabídnout. Právě veletrhy a výstavy jsou jedním z klíčových nástrojů na cestě podpory exportu, který táhne české hospodářství. Hospodářská komora České republiky hodlá i nadále v podobných aktivitách pokračovat, neboť se jedná o jeden ze základních efektivních směrů přímé podpory českých firem v zahraničí,“ uzavřela Lucie Kirschová.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3