INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Marcel Winter_-_predseda_CVS_copy_copyV sobotu 12. prosince se v Praze konala 19.valná hromada Česko-vietnamské společnosti (ČVS), kterou navštívili rada-vyslanec velvyslanectví VSR v Praze Vu Van Minh a místopředseda Svazu Vietnamců v ČR Tran Viet Hung i další hosté. Zástupci kolektivních členů a individuální členové ČVS zhodnotili 18. rok činnosti této nejstarší a největší celostátní společnosti přátel Vietnamu, která pomáhá svými aktivitami Vietnamcům v integraci do naší společnosti a posiluje přátelství i hospodářskou spolupráci ČR s Vietnamem.

M. Winter na 19. valné hromadě ČVS

Po roce poznávání, kdy jsme letos navštívili Vietnamce při mnoha jejich akcích v Praze, Chomutově, Pardubicích, ale také v Pacově i v Jihlavě na Vysočině, jsme získali nejen nové přátele, ale i poznatky o tom, co je při žití u nás trápí, jaké mají problémy. Mnohým jsme svými radami pomohli.

Účastníci valné hromady odsouhlasili plán práce pro příští rok, který bude rokem čtyř projektů, jež pomohou ČR i Vietnamu. Pomůžeme našim kolektivním členům, kteří shánějí své chybějící kmenové zaměstnance, získat v rámci našeho projektu "Vy pomůžete nám a my pomůžeme vám!" na zaměstnanecké karty kvalitní a prověřené pracovníky z Vietnamu. Potřebné pracovníky ve Vietnamu budou výhradně vybírat a předem prověřovat v projektu spolupracující vietnamské provincie, ve spolupráci s regionálním pracovníkem ministerstva práce a sociálních věcí VSR. Státní pracovníci dané provincie prověří doklady o vzdělání i o praxi, ale také zdravotní potvrzení a výpis z trestního rejstříku každého zájemce. Naši kolektivní členové vždy před podpisem pracovní smlouvy i smlouvy o ubytování, si přímo ve Vietnamu zájemce o práci v ČR osobně prakticky přezkouší a své budoucí kmenové zaměstnance si vyberou. Tím pomůžeme firmám v ČR i Vietnamcům, kteří u nás získají až desetinásobně vyšší mzdu než je ve Vietnamu a budou tak moci ze svých úspor finančně pomáhat svým rodinám v dané provincii.

V dalším projektu pomůžeme Vyšší odborné škole stavební ve Vysokém Mýtě získat maturanty z Vietnamu, protože Vietnam potřebuje odborné pracovníky pro různé vodohospodářské stavby, pro ekologickou ochranu pitné vody, či budování a opravy plavebních kanálů. Vietnamští rodiče navíc ušetří peníze za vzdělání svých dětí, protože u nás je vzdělání o dvě třetiny levnější, než v Anglii, nebo v USA. Maturanti z Vietnamu nejdříve zde absolvují šestiměsíční intenzivní výuku češtiny a po ní první ročník studia. Náš kolektivní člen Václav Spálenský již rok a půl školil ve Vietnamu tamní kadeřnice a díky našemu projektu budou provedeny kontroly všech vietnamských kadeřnických salonů, které jeho špičkovou metodu nabízí s cílem upozornit na ty, kteří vyškoleni nebyli. Jím zkontrolovaní pracovníci kadeřnictví získají očíslovaný certifikát i očíslovanou samolepku pro své provozovny a na našem webu bude zveřejněn jejich seznam. Chceme, aby krásné vietnamské ženy byly ještě krásnější a nehrozilo jim poškození od nevyškolených amatérů.

Díky poslednímu projektu našeho kolektivního člena nabídneme Vietnamu české mléko, sušené mléko i mléčné výrobky, aby i chudší Vietnamci mohli nakoupit mléčné výrobky pro své děti. Pomůžeme tak našim výrobcům i vietnamským školákům. Závěrem jsem ubezpečil zástupce vietnamské komunity u nás, že naše Česko-vietnamská společnost vždy byla s nimi, vždy je s nimi a vždy bude s nimi. Vzhledem k tomu, že nedostáváme žádné finanční dotace od státu, ani z velvyslanectví VSR v ČR a proto nemáme žádného placeného pracovníka, je myslím naše konkrétní plánovaná činnost v roce 2016 více než dostatečná. I když máme například připravený k vydání kapesní česko-vietnamský slovník, který potřebují naši lékaři, záchranáři, požárníci, učitelé i příslušníci Policie, všechny naše dosavadní žádosti na příslušných ministerstvech byly zamítnuty.

Je nám již 18 let, jsme tedy plnoletí a tak v naší práci budeme nadále pokračovat ku prospěchu ČR i Vietnamu.
  
Marcel Winter
Předseda Česko-vietnamské společnosti

www.cvs-praha.cz

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3