Dlouhodobý lídr rezidenčního trhu EKOSPOL zřídil nový sektor správy a údržby nemovitostí a autodopravy a jeho ředitelem jmenoval Ondřeje Chalupu (27). Ten v Ekospolu pracuje už čtvrtým rokem a od loňského července zastával post ředitele sektoru výběrových řízení. Tím zůstává i nadále.
Na výročním setkání členů asociace ABSL bylo zvoleno nové představenstvo této oborové organizace, která v České republice sdružuje společnosti z oblasti podnikových služeb, podporuje jejich rozvoj, sdílí know-how a usnadňuje vstup nových investorů na český trh. Prezident asociace, Ota Kulhánek, i její ředitel, Jonathan Appleton, ve svých rolích zůstávají i v dalším období. Spolu s nimi v představenstvu zasedne 9 zástupců významných firem působících v oboru podnikových služeb.
V čele interního auditu Sberbank CZ stojí od května Petr Hadrava, odborník s mezinárodními zkušenostmi z finančního sektoru a poradenství. Petr Hadrava (37) ve Sberbank CZ od května zastává funkci Head of internal audit a společně se svým týmem se bude intenzivně věnovat hodnocení a zlepšování účinnosti systému řízení rizik, řídících a kontrolních procesů a řízení a správy banky.
Mezinárodní testovací, inspekční a certifikační společnost Bureau Veritas má nového ředitele pro obchod a marketing. Do funkce nastoupil Aleš Podrazil, do jehož gesce patří rozvoj aktivit v České republice a na Slovensku.
Po nedávném oznámení akvizice německé Mussler Beauty ohlašuje Notino další čerstvý zahraniční přírůstek, a to v podobě nové šéfky pro marketing a komunikaci. Stane se jí Gabriela Lungu, špičková mezinárodní expertka na brand a komunikaci se zkušeností z několika evropských trhů.
Předseda Svazu českých a moravských výrobních družstev JUDr. Rostislav Dvořák byl na jednání valného shromáždění delegátů evropských družstev, které se konalo ve dnech 27.–28. dubna 2017 na Maltě, zvolen do představenstva nejvýznamnější evropské družstevní organizace Družstva Evropa (Cooperatives Europe).
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...