INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Protože trh s LED osvětlením neustále vzkvétá, přichází společnost Verbatim co nejrychleji s novými špičkovými produkty, aby se podílela na tomto očekáváném růstu. Pro Verbatim představuje tato expanze do oblasti LED osvětlení základ budoucích obchodních aktivit.

Očekává se, že tržby z LED produktů z nich učiní do roku 2015 jednu z nejdůležitějších kategorií produktů v portfoliu značky Verbatim.Verbatim, asi nejznámější coby průkopník v oblasti technologií na ukládání dat, kde se angažuje od roku 1969, nyní úspěšně tvoří budoucnost LED osvětlení díky klíčovým technologiím Mitsubishi Chemicals Corporation (MCC).

Už od dob získávání zkušeností v oblasti ukládání dat, Verbatim vždy dokazoval svou odbornou vyspělost a schopnost rychle vyvíjet nové výrobky, a nyní chce zdůraznit již dosažený pokrok v  oblasti osvětlení. Po představení své první řady světelných LED zdrojů v září 2010 rozšířil následně své portfolio LED produktů. Dnes se profesionální řada Verbatim skládá z více než 50 produktů zaměřených na specialisty na světelný design, architekty a facility manažery. Dalších 25 produktů je určeno pro použití v domácnostech a pro běžné spotřebitele, kterým jsou k dispozici prostřednictvím obchodů s elektro výrobky, v potřebách pro kutily a on-line obchodech.

Verbatim je dceřinou společností Mitsubishi Chemicals, největší japonské chemické společnosti a jednoho z předních světových výrobců surovin pro LED. Verbatim využívá výhod už zavedených distribučních kanálů, které byly zřízeny pro prodej stávajících produktů společnosti prostřednictvím B2B a B2C.

"Verbatim je známý jako značka vytvářející špičková řešení na ukládání dat. Společnost je přes 10 let světovou jedničkou v oblasti optických médií s DVD a CD nosiči. Náš slogan "Technologie, které můžete věřit" garantuje, že naše výrobky jsou vysoce kvalitní, odolné a spolehlivé. Tento závazek našim zákazníkům úspěšně dodržujeme už 40 let," vysvětluje Dick Hoogerdijk, generální manažer LED EUMEA a člen představenstva Mitsubishi Kagaku Media, která je součástí Mitsubishi Chemicals.

Verbatim očekává, že rok 2013 bude velmi úspěšný pro světelné LED zdroje a přinese společnosti řadu příležitostí k růstu. Vzhledem k stále velkému počtu používaných klasických žárovek a zákazu Evropské unie na jejich výrobu a dovoz, Verbatim očekává, že poptávka po LED světelných zdrojích v tomto roce dramaticky vzroste. Světelné LED zdroje tvořily 15 procent evropského trhu s osvětlovací technikou v roce 2012, což odpovídá 2,3 miliardám euro. Nový výzkum společnosti McKinsey předpovídá, že do roku 2020 bude 60 procent všech světelných zdrojů a 62 procent všech svítidel v domácnostech využívat LED technologii, v souhrnné hodnotě 8,4 miliard euro. Celkově se očekává, že trh s LED produkty v Evropě by měl v roce 2020 vzrůst na 17 miliard euro. 

Produktové novinky a jejich uvedení na trh

Díky unikátní fosforové a LED technologii vyvinuté společností MCC, představí Verbatim brzy významný pokrok v oblasti LED osvětlení. S využitím VxRGB™ technologie, která bude předvedena na veletrhu osvětlení Euroluce (Milán, 9. – 14. dubna 2013), plánuje Verbatim představit novou řadu MR16 světelných zdrojů s bezkonkurenční věrností barev. V prodeji budou od dubna v elektro a internetových obchodech.

Další převratné novinky budou následovat. Verbatim nedávno prozradil, že Mitsubishi Chemicals uzavřela partnerství se společností Seoul Semiconductor a chce využívat jejich vlastní LED technologii na bázi nepolarizovaného nitridu galia (GaN), která nabízí nejméně pětkrát vyšší jas než konvenční LED. Tento unikátní průlom ve výrobě přinášející zvýšení účinnosti LED, umožňuje produkci světelných zařízení podstatně menších rozměrů a dává specialistům na osvětlení větší volnost v designu.

"Jsme nadšeni z osvojení si technologie LED čipu na bázi nitridu galia namísto safíru nebo karbidu křemíku. Tento krok zvýší nejen světelný výstup našich světelných zdrojů, ale přinese také dlouhodobější úsporu nákladů," dodává Dick Hoogerdijk.

Po své premiéře na Euroluce v roce 2011, byla VELVE™ technologie společnosti Mitsubishi dána k dispozici návrhářům osvětlení jako první na světě a komerčně nejdostupnější, barevné laditelné a stmívatelné OLED osvětlení. Tato koncepce umožnila MCC vyrábět světelné moduly, které nabízejí neoslňující jasné osvětlení bez blikání nebo nadměrného vyzařování tepla. Mnoho konkurenčních OLED modulů je limitováno produkováním pouze bílého světla, zatímco VELVE nabízí návrhářům osvětlení další tvůrčí možnosti.

"Verbatim VELVE moduly se používají k vytvoření ambientního a atmosféru vytvářejícího osvětlení v běžných architektonických aplikacích pro dekorativní nebo funkční účely. Uživatelé těží z harmonického tlumeného světelného výstupu, integrované kalibrace a rovnoměrného rozložení světla z panelu na panel bez přepálených míst, oslnění nebo nepříjemné intenzity," poznamenal Jeanine Chrobák-Kando, EUMEA Business Development Manager společnosti Verbatim.

Počátkem letošního roku začal Verbatim představovat svou řadu stylových LED světelných příslušenství, která doplňují špičkové a spolehlivé LED zdroje dodávané prostřednictvím B2B a obchodních kanálů po celé Evropě.

"Expanze společnosti Verbatim do oblasti LED je klíčová z hlediska budoucnosti našeho portfolia produktů a celkově i obchodu," uzavřel Rüdiger Theobald, EUMEA marketingový ředitel společnosti Verbatim. "Rok 2013 bude rokem s velkými možnostmi k růstu. Verbatim chce reagovat na tyto výzvy a představí mnoho nových inovativních produktů v oblasti osvětlení se záměrem významně posílit svou pozici na trhu v Evropě."

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3