INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Společnost AGC, která je v celosvětovém měřítku předním dodavatelem sklářských výrobků, chemických produktů a materiálů pro oblast high-tech, oznámila, že jako první na světě dodá skleněné přístřešky pro hráčské lavičky a lavičky pro funkcionáře na turnaji FIFA Konfederační pohár 2013™, který se koná v Brazílii 15. až 30. června.

U těchto přístřešků je využita technologie AGC s názvem Dragontrail™. Stejná technologie se používá u displejů chytrých telefonů, tabletů a televizí. Přístřešky budou použity ve všech utkáních 16zápasového turnaje, který je předehrou mistrovství světa FIFA 2014™.

Kompozice se skládá ze tří vrstev skla Dragontrail, vysoce výkonného, pružného skla s velkou odolností proti poškrábání. Pro účely tohoto venkovního použití je sklo odolné vůči deformaci, ztrátě barvy a degeneraci, aby zůstalo dlouho čiré a průhledné, a zajistilo tak divákům co nejlepší vizuální zážitek.

Konvenční přístřešky pro hráčské lavičky na stadiónech se vyrábějí z plastu. Při vývoji tohoto nového přístřešku společnost AGC úspěšně přizpůsobila vysoce výkonné sklo díky syntéze svých technologických zkušeností z výroby skel pro automobilový průmysl, stavebnictví a elektronické displeje.

“Mám velkou radost, že naše přístřešky pro hráčské lavičky podpoří jednu z největších letošních světových sportovních akcí, kterou budou se zájmem sledovat lidé ze všech kontinentů,” řekl Kazuhiko Ishimura, prezident a generální ředitel společnosti Asahi Glass, Co., Ltd. “Znamená to pro nás skvělý první krok k tomu, abychom světu ukázali evoluci a potenciál skleněných materiálů i to, jak mohou změnit budoucnost. Dalším vývojem našich technologií hodláme podpořit i mistrovství světa pořádané FIFA v roce 2014 v Brazílii.”

“Jsem potěšen, že naše skleněné přístřešky pro hráčské lavičky splnily všechny požadavky FIFA pro Konfederační pohár FIFA 2013 v Brazílii. Pro FIFA není obvyklé pověřit výrobce materiálů, jako je AGC, prováděním instalací přímo na hřišti a já věřím, že je to výrazem vysokých očekávání ze strany FIFA, že AGC bude pokračovat ve vývoji technologicky vyspělých skleněných řešení, která umožní zavedení nové, kreativní a přitažlivé infrastruktury na stadiónech během mistrovství světa v kopané 2014, které FIFA pořádá příští rok.”

Loni v říjnu byla společnost AGC jako první společnost B2B jmenována oficiálním dodavatelem mistrovství světa v kopané 2014 pořádaném FIFA (2014 FIFA World Cup™) a dodá oficiální skleněné přístřešky pro hráčské lavičky MS v kopané 2014 pořádaném FIFA (“Official Licensed Glass Roof of the 2014 FIFA World Cup™ Player Benches”) pro Konfederační pohár FIFA 2013 a pro mistrovství světa v kopané FIFA 2014 v Brazílii™. Nezávisle na této události buduje společnost AGC svůj první závod na výrobu skla v Jižní Americe, jehož provoz bude zahájen v letošním roce. Závod v brazilském státě Sao Paulo přispěje k růstu průmyslu a ekonomiky Brazílie v době před sérií světových sportovních akcí, které se v zemi budou konat.

O skupině AGC

Skupina AGC, jejíž mateřská společnost Asahi Glass Co., Ltd. má sídlo v Tokiu, je předním světovým dodavatelem plochého skla, skla pro automobilový průmysl a pro výrobu displejů, v oblasti chemie i dalších materiálů a komponentů pro špičkové technologie. Skupina AGC vychází z více než stoleté tradice v oblasti technické inovace a je předním specialistou s celosvětovou působností v oblasti skla, fluorové chemie a technologií keramických materiálů. Skupina zaměstnává na 50 000 pracovníků po celém světě a prostřednictvím svých podniků zhruba ve 30 zemích realizuje obrat více než 11,5 miliard eur. 

Další informace naleznete na www.agc-group.com/en.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3